Aktier: Lundbeck og Genmab i yderpositioner i fladt marked

Lundbeck har lagt sig i toppen af tirsdagens danske aktiemarked, og Genmab er faldet til bunds.

Foto: Iris. Lundbeck har lagt sig i toppen af tirsdagens danske aktiemarked, og Genmab er faldet til bunds.
Læs mere
Fold sammen

Det sker uden specielle nyheder om de to selskaber, men på en noget afventende handelsdag, hvor der ikke skal de store udsving til at sende aktierne ud i eliteindeksets yderpositioner.

Lundbeck-aktien stiger 0,9 pct. til 392,40 kr., mens Genmab falder 2 pct. til 1296 kr.

Det samlede C20 Cap-indeks falder til 1179,93 - eller med 0,3 pct. i forhold til mandagens slutniveau. 13 af indekset 20 aktier står i rødt.

»Det er fladt og lidt i kølvandet på de andre markeder. Og afventende,« bemærker aktiestrateg Otto Friedrichsen i Formuepleje.

Han bemærker, at formiddagens PMI-tal for eurozonen og områdets store økonomier var lidt skuffende, og det kan være en medvirkende forklaring til den lidt flade stemning på de europæiske markeder.

»Men når du ellers ser på det europæiske marked, tror jeg, at man først og fremmest afventer, hvad der torsdag kommer til at ske på mødet i Den Europæiske Centralbank. Hvornår og i hvilket omfang begynder banken at nedtrappe de månedlige obligationsopkøb,« siger Otto Friedrichsen.

REGNSKABER PÅ VEJ

Derudover rettes fokus mere og mere mod selskabernes regnskaber for tredje kvartal.

USA er inde i en af de travleste regnskabsuger, og i Europa er sæsonen for regnskaber for tredje kvartal godt i gang. I Danmark tager det for alvor fart onsdag og torsdag, hvor store selskaber som Novozymes, Chr. Hansen, Jyske Bank, Genmab, Nordea og DSV er regnskabsaktuelle - blandt en hel del flere.

»Fokus vil i de kommende uger i høj grad være rettet mod de meldinger, der kommer i regnskaberne for tredje kvartal. Der vil blive fokuseret på indtjeningsvæksten og grundlaget for indtjeningsvæksten, for det er det, der skal bære fremad,« mener aktiestrategen.

NORDEA OG JYSKE TILBYDER APPLE

En af tirsdagens større nyheder er, at storbankerne Nordea og Jyske Bank vil lancere Apple Pay som betalingsmulighed for deres bankkunder. Apple Pay vil kunne bruges i apps og online og ved betalingsterminaler, der har symbolet for Apple Pay eller kontaktløse kortbetalinger.

Jyske Bank siger tirsdag middag 0,1 pct. til 360,30 kr., mens Nordea-aktien falder 0,7 pct. til 83,35 kr., og Danske Bank falder 0,8 pct. til 247,90 kr.

De tre banker har fået regnskabsnyt fra den svenske branchefælle Swedbank, som kom ud af tredje kvartal med et driftsresultat på 6193 mio. svenske kr. mod ventet 5870 svenske kr. ifølge estimater fra SME Direkt.

Aktien i betalingsserviceselskabet Nets præsterer et marginalt minus under 0,1 pct. til 163,30 kr. Kursen er påvirket af et aktuelt overtagelsestilbud på 165 kr. per aktie, samt - måske - af at selskabet har fået sænket sin anbefaling af analytikerne hos det svenske finanshus SEB til »sælg« fra tidligere »hold«.

Kursmålet er dog blevet løftet til netop 165 kr. fra 149 kr., viser data fra Bloomberg News.

FLSmidth stiger 0,4 pct. til 430,70 kr. tæt på toppen af C20 Cap-indekset, forud for at regnskaber fra branchekollegerne Sandvik og Caterpillar lander senere tirsdag.

AKTIER I ANALYTIKERHÆNDER

I den anden ende af eliteindekset ligger Carlsberg med et fald på 1,3 pct. til 730,50 kr. Bryggeriet fik tirsdag morgen sænket sin anbefaling af Handelsbanken til »reducer« fra tidligere »akkumuler«. Handelsbanken har et kursmål på 745 kr. fra aktien.

GN Store Nord reagerer forholdsvist neutralt med et fald på 0,3 pct. til 203,70 kr. på, at Jyske Bank har sænket sin anbefaling af aktien til »sælg« mod tidligere »reducer«, mens kursmålet på 190 kr. fastholdes.

Også Topdanmark har været i analytikerhænder og fået hævet sit kursmål af norske DNB til 260 kr. fra tidligere 230 kr. Men aktien falder 1,3 pct. til 257,70 kr.

Og Svenske Handelsbanken har sænket sin anbefaling af aktien i William Demant Holding til »reducer« fra »akkumuler«. Kursmålet er samtidig fastholdt på 175 kr. Høreapparataktien taber under 0,1 pct. til 178,40 kr.

Uden for det danske eliteindeks falder Össur med 1,3 pct. til 28,42 kr. Proteseselskabet aflægger tirsdag efter børslukketid regnskab for tredje kvartal, hvor der vil være fokus på, hvorvidt selskabet ændrer sin forventninger til hele året, der nu lyder på en organisk vækst på 4-5 pct. og en EBITDA-margin på 18-19 pct.

/ritzau/FINANS