Aktier: Lundbeck og FLS stråler i svagt rødt C25

Det danske aktiemarked er torsdag åbnet højere med Lundbeck klart i toppen efter godt nyt om depressionsmidlet Brintellix sent onsdag.

Lundbeck-aktien stiger 2,7 pct. til 374,30 kr.

Medicinalselskabet har fået tilladelse til en udvidelse af indlægssedlen for depressionsmidlet Trintellix/Brintellix. Det er en særdeles positiv og overraskende nyhed for Lundbeck, der gennem flere år har forsøgt at trumfe den igennem.

Det vurderer aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

- Meldingen fra Lundbeck kommer efter vores vurdering som en stor overraskelse, set i lyset af at FDA i slutningen af marts 2016 gik imod eget ekspertpanel og afviste at tilføje data vedrørende effekt på aspekter af kognitiv dysfunktion, skriver han i en kommentar.

Godkendelsen fra FDA gælder, at Trintellix har en positiv effekt på patienternes "proceshastighed" - hvor hurtigt hjernen kan bearbejde informationer - som er en nedsat evne hos mange depressive.

Det er dog også fremme, at Lundbeck har fået sænket anbefalingen af aktien til sælg fra køb af norske DNB. Kursmålet lyder fortsat på 330 kr.

Samlet set falder C25-indekset 0,2 pct. til 1132,19 efter et kvarters handel - trods nogenlunde ligelig fordeling mellem stigende og faldende aktier.

FLSmidth kører videre op efter onsdagens regnskab.

Ingeniørkoncernen meldte onsdag om en god start på året, og resultaterne for første kvartal var præget af, at minebranchen så småt er på vej ud af flere års dødvande.

Aktien endte onsdag med en stigning på 6,9 pct., og torsdag stiger aktien yderligere 2 pct. til 418,30 kr.

Novo, der også var regnskabsaktuel onsdag, falder 0,4 pct. til 305,80 kr. Onsdag steg aktien 4,3 pct.

GN steg onsdag 7,0 pct. efter sit regnskab for første kvartal, og torsdag har flere finanshuse løftet kursmålet for aktien. Blandt andet har amerikanske JPMorgan løftet kursmålet til 272 kr. fra 230 kr., og anbefalingen "overvægt" gentages.

Aktien falder torsdag 0,6 pct. til 235,20 kr.

Danske Bank har modtaget otte påbud og otte påtaler af Finanstilsynet på grund af bankens tidligere aktiviteter i Estland, som har omfattet hvidvask.

Det fortæller Danske Bank torsdag morgen i en meddelelse.

Banken har taget påbuddene og påtalerne til efterretning, fremgår det af meddelelsen.

Danske Bank falder 0,7 pct. til 216,40 kr.

Coloplast kan også komme i fokus torsdag. Selskabets aktie falder 0,6 pct. til 533 kr. fra start, inden medicoselskabet kommer med regnskab for andet kvartal 2017/18.

Analytikerne venter ifølge et estimat fra Ritzau Estimates en organisk vækst på 7 pct. Regnskabet offentliggøres ved middagstid.

/ritzau/FINANS