Aktier: Lundbeck og Chr. Hansen styrer C20 Cap mod rekord

Foto: Torkil Adsersen

Der er positiv stemning på det danske aktiemarked fredag, hvor stigninger til Lundbeck og Chr. Hansen har sendt C20 Cap-indekset i rekordterræn.

Det danske eliteindeks ligger omkring 11.15-tiden 0,5 pct. højere i 1181,31, og det vil være lukkerekord, hvis niveauet holder resten af dagen. Seneste rekord blev sat den 17. juli.

»Markedet har været præget af usikkerhed om Nordkorea, men der har været positive takter de seneste dage, fordi risikoen virker til at være aftaget.«

»Oveni det har vi fået fornuftige nøgletal fra Kina og USA, og dollar er blevet styrket en anelse igen, hvilket også er understøttende for aktierne i Europa,« siger aktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank, der peger på jobrapporten fra USA som fredagens store fokuspunkt.

Medicinalselskabet Lundbeck topper C20-indekset med en stigning på 1,9 pct. til 405,60 kr. og har kurs mod at lukke i højeste niveau nogensinde.

»Aktien har haft en god periode siden regnskabet for nogle uger siden, som var bedre end ventet, og der har været stor interesse fra udenlandske investorer.«

»Vi synes, at aktien er til den dyre side, fordi seneste regnskabet var drevet af produkter, som løber ind i kopikonkurrence, men vi må anerkende, at den har kørt godt,« siger Martin Munk.

Der er også udsigt til rekord for Chr. Hansen og DSV, der stiger 1,4 pct. og 0,8 pct. til 545 kr. og 446,60 kr.

Nets-aktien er ligeledes på vej mod lukkerekord med en stigning på 1,6 pct. til 156,90 kr. efter kortvarigt at have ligget i 162,50 kr. i fredagens handel.

Financial Times skriver fredag, at Nets er rykket tættere på et salg, og at kapitalfonden Hellman & Friedman stadig er favorit til at købe betalingsselskabet for mere end 31,3 mia. kr., hvilket er nogenlunde lig Nets' nuværende markedsværdi.

Nets har efterfølgende bekræftet, at der fortsat er forhandlinger om et salg af virksomheden.

»Det tyder på, at vi er meget tæt på at have en handel, hvor Nets bliver solgt og afnoteret. Det er nok tvivlsomt, hvor meget mere der er at hente i kursen, for den er steget pænt, siden historien om opkøb kom frem tidligere på sommeren. Der vil nok være en lille præmie, men ikke noget voldsomt,« siger Martin Munk fra Jyske Bank.

Der er også fokus på Bang & Olufsen-aktien, der stiger 4,4 pct. til 130,50 kr., hvilket er det højeste niveau siden 2008. Selskabet har fredag offentliggjort et samarbejde med luksusbilproducenten Bentley Motors om levering af et nyt lydsystem.

Topdanmark har været under luppen hos schweiziske UBS, der har hævet kursmålet for aktien til 225 kr. fra 199 kr. og gentaget anbefalingen »neutral«. Aktien stiger 0,3 pct. til 244,70 kr.

/ritzau/FINANS