Aktier: Lundbeck og banker hiver C20 mod sjette rekord i streg

De danske aktier er delt stort set på midten mandag formiddag, hvor der dog endnu en gang er let overvægt til de stigende papirer, hvilket sender C20 Cap på sporet mod sin sjette lukkerekord på stribe

Arkivfoto. De danske aktier er delt stort set på midten mandag formiddag, hvor der dog endnu en gang er let overvægt til de stigende papirer, hvilket sender C20 Cap på sporet mod sin sjette lukkerekord på stribe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske eliteindeks stiger med 0,1 pct. til 1131,58.

Med til at trække op er bankerne. Danske Bank fortsætter sin fremgang efter fredagens flotte regnskab for første kvartal, hvor stærke handelsindtægter trak bundlinjen op i et noget højere niveau end ventet.

Mandag har Jyske Bank løftet sin anbefaling af kollegaen til »stærkt køb« fra »køb«, mens kursmålet er skruet op til 300 kr. fra 270 kr.

Aktien i Danmarks største bank stiger 0,9 pct. til 250,20 kr. efter fredagens løft på 2,5 pct.

Netop Jyske Bank stiger desuden 1,2 pct. til 369,30 kr., inden den Silkeborg-baserede bank afleverer sit regnskab for første kvartal tirsdag morgen.

Også DSV afleverer regnskab for første kvartal tirsdag morgen, hvorfor mandag er sidste mulighed for at positionere sig i den aktie også.

Og umiddelbart er der let optimisme inden regnskabet. I hvert fald stiger DSV-aktien 0,6 pct. til 382,70 kr.

Allerøverst mandag er medicinalselskabet Lundbeck, der uden selskabsspecifikke nyheder stiger 1,5 pct. til 355,10 kr. Aktien endte dog helt i bunden fredag med et fald på 2 pct., mens C20 Cap-indekset steg til rekord.

NOVO PRESSES AF RYGTER OM BLØDERKONKURRENCE

Bundplaceringen mandag indtages i stedet af medicinalkollegaen Novo Nordisk. Børsen skriver mandag, at den amerikanske kæmpe Pfizer vil mose sig ind på markedet for behandling af blødersygdomme, der sidste år sikrede Novo et salg på godt 10 mia. kr., inden for få år.

Pfizer vil angiveligt udvikle en ny form for genterapi til behandling af blødere, der ifølge amerikanerne vil gøre Novos blødermedicin overflødigt inden for ti år.

»Alle firmaer, der laver traditionel blødermedicin, skal virkelig tænke sig om, hvad de vil der. Jeg tror nok, at inden for ti år er der ikke så stort et marked for traditionel blødermedicin længere, «vurderer Morten Søgaard, der er chef for Pfizers Genome Sciences & Technologies, over for Børsen.

Novo-aktien falder 1,1 pct. til 262,80 kr.

GN Group har desuden fået løftet sit kursmål hos Nordea, der skruer op til 156 kr. fra 147 kr., men anbefalingen fortsat er i negativt terræn på »sælg«.

GN-aktien har klaret sig godt hidtil i 2017, hvor den er steget med godt 20 pct. Mandag falder den 0,1 pct. til 177,50 kr.

Blandt sidepapirerne stiger FLSmidth med 0,5 pct. til 412,60 kr.

Ingeniørkoncernen nød i sidste uge godt af pæne takter i regnskaber fra konkurrenter og branchekollegaer, og mandag har svenske SEB løftet sit kursmål for aktien til 390 kr. fra 320 kr., mens anbefalingen »hold« er gentaget.

Norske ABG Sundal Collier og Danske Bank har desuden løftet kursmål for proteseproducenten Össurs aktie, der stiger med 1,2 pct. til 28,25 kr.

Det nye kursmål er 30 kr. - et løft på 20 pct. fra 25 kr. Anbefalingen hos ABG Sundal Collier er fortsat »hold«. Danske Bank har samme anbefaling, mens kursmålet nu lyder på 28,50 kr. mod tidligere 27 kr.