Aktier: Lundbeck og banker går frem i positivt marked

Efter et glimrende regnskab for andet kvartal og en opjustering af de langsigtede forventninger bliver der klappet af Lundbeck onsdag middag, hvor medicinalselskabet stryger op i et overordnet positivt dansk aktiemarked.

Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samlet går det danske eliteindeks, C20 Cap, frem med 0,5 pct. til 1040,57. Dermed følger eliteaktierne herhjemme den samme udvikling, som gør sig gældende i resten af Europa, hvor der blæser generelt positive vinde. Eksempelvis stiger det brede Stoxx 600-indeks med 0,5 pct.

- Danmark ligger i bund og grund som resten af Europa, hvor der er mindre plusser. De danske aktier klarer sig derfor sådan set som resten af markedet i øjeblikket, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank.

- Lundbeck er en af dem, der trækker det hele lidt op i dag, men generelt ligger de fleste aktier i små plusser, tilføjer han.

LUNDBECK STIGER EFTER OPJUSTERING

I forbindelse med regnskabet for andet kvartal har Lundbeck opjusteret sine forventninger til hele 2016. Medicinalfirmaet venter nu en omsætning på 14,6-15,0 mia. kr. samt et driftsresultat (EBIT) på 1,5-1,7 mia. kr.

Opjusteringen følger efter et kvartal, hvor selskabet leverede såvel bedre omsætning som driftsresultat end ventet i markedet, og omsatte for 3751 mio. kr. mod ventet 3695 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. Det blev omsat til et driftsresultat (EBIT) på 469 mio. kr. mod ventet 418 mio. kr. blandt analytikerne.

Det er resultater, som investorerne har påskønnet, og derfor sender de ved middagstid akten op med 2,6 pct. til 284,2 kr.

- Det var et solidt regnskab, hvor både omsætning og EBIT-resultat var bedre, end markedet havde regnet med. Det ser ud som om, at alle selskabets nøgleprodukter klarer sig bedre end ventet. Og så er der jo kommet en opjustering, som markedet glæder sig over, påpeger Mads Zink.

GENMAB FALDER LIGESOM SALGSTAL

I den modsatte ende af det danske eliteindeks roder biotekselskabet Genmab rundt med et fald på 1,9 pct. til 1134 kr. Ifølge Danske Banks chefhandler kan kursdykket begrundes med, at der er offentliggjort amerikanske salgstal for kræftmidlet Darzalex i juli.

- De viser - lidt overraskende - et fald på 2,6 pct. i forhold til måneden før. Man skal huske på, at det er meget tidlige tal, og vi venter stadig at se en acceleration i salget i andet halvår, så det er ikke noget, vi overhovedet er bekymret for, forklarer Mads Zink.

Blandt de resterende eliteaktier er der medvind til bankerne, som ligesom deres europæiske branchekolleger generelt går frem i onsdagens handel. Jyske Bank trækker fra med en stigning på 3,2 pct. til 308 kr., mens Danske Bank stiger 1,7 pct. til 189,2 kr., og Nordea følger efter med en stigning på 1,5 pct. til 62,1 kr.

FLÜGGER NEDJUSTERER OG DYKKER

Uden for eliteindekset har malerkæden Flügger nedjusteret sine forventninger til hele 2016 oven på et svagt første kvartal, der dækker månederne maj, juni og juli. Det er sket i forbindelse med selskabets ordinære generalforsamling.

- I kvartalsmeddelelsen, som offentliggøres den 15. september, forventes såvel nettoomsætning som primært driftsresultat på niveau med eller lidt under samme periode sidste år, men væsentligt lavere end forventet, oplyser Flügger i en meddelelse.

- Det er herefter ledelsens opfattelse, at forventninger til forretningsåret 2016/17 som anført i seneste årsrapport bør reduceres, fortsætter selskabet og dropper samtidig målet om at nå en nettoomsætning på 3 mia. kr. i 2020/21.

På fondsbørsen reagerer investorerne ved at sende Flügger ned med 5,2 pct. til 348 kr.

Der er desuden kommet regnskaber fra Spar Nord og Vestjysk Bank, som henholdsvis stiger 0,9 pct. til 58 kr. og falder 2,1 pct. til 9,2 kr.

Resten af onsdagen kommer der regnskaber fra Migatronic, Veloxis, Jeudan, Royal Unibrew, Bording og Gabriel.

Inden regnskaberne ligger Migatronic uændret til 244 kr., Veloxis falder 3,5 pct. til 1,4 kr., Jeudan stiger 0,1 pct. til 730 kr., Royal Unibrew falder 1,5 pct. til 313,9 kr., Bording ligger uændret til 800 kr., og Gabriel falder 0,2 pct. til 419 kr.