Aktier: Lundbeck kan komme under pres i stabilt marked

Små udsving prægede påskehandlen i USA, så der bliver næppe tale om større bevægelser, når det danske aktiemarked åbner tirsdag.

Det amerikanske S&P 500-indeks er sammenlagt faldet omkring 0,2 pct., siden de danske handlere slukkede for deres skærme onsdag ved 17-tiden. Samtidig stiger S&P 500-futuren med 0,1 pct., så der er mest af alt tale om status quo, mens DAX-futures stiger med 0,5 pct. tirsdag morgen.

Samlet set endte det danske C20 Cap 0,5 pct. højere onsdag før påske i indeks 995,23, efter at bekymringerne for en uge siden fejede ind over markedet oven på angrebene i Bruxelles.

Lundbeck kan i tirsdagens handel komme under pres, efter at den amerikanske lægemiddelstyrelse har vendt tommelfingeren nedad over for at udvide listen over positive virkninger af Lundbecks depressionsmiddel Brintellix til også at omfatte kognitiv dysfunktion. Og hos Sydbank kalder man meldingen for "meget overraskende" og venter, at aktien kan falde med op til 5 pct. Medicinalaktien steg med 0,8 pct. i onsdags til 248 kr.

I begyndelsen af februar sagde et stort flertal i et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder ellers, at midlet også kan anvendes til behandling af såkaldt kognitiv dysfunktion hos mennesker med svær depression. Normalt følger FDA anbefalingen fra ekspertpanelet, men det er altså ikke sket i denne sag.

Da Lundbeck i februar offentliggjorde den positive anbefaling fra ekspertpanelet, steg medicinalaktien med 7,1 pct. Tirsdag morgen falder Lundbecks japanske partner Takeda med 2,8 pct. i Tokyo - noget af faldet skyldes dog "udbyttefragang".

Atlantic Petroleum, der steg med 6,4 pct. til 13,30 kr. på den sidste handelsdag før påske, meddelte skærtorsdag, at det har indgået en såkaldt "Head of terms" - en slags hensigtserklæring - med London Oil and Gas, som dermed har erklæret sig indstillet på - under visse forudsætninger - at tilføre midler og aktiver til Atlantic Petroleum for et beløb af mindst 8 mio. pund per 24. juni 2016.

Gennemførelsen af transaktionen kræver dog fortsat forhandling og eksekvering af en juridisk bindende aftale, samt et kompromis eller en resolution i relation til visse forpligtelser hos Atlantic Petroleum North Sea Limited. Derudover er det en forudsætning, at der indgås en aftale om behandlingen af gæld til Atlantic Peteoleums hovedkreditor, Eik Bank.

I USA har Signet Jewelers, der forhandler danske Pandoras smykker via den amerikanske smykkekæde Jared, meddelt, at man i indeværende finansår, der slutter med udgangen af januar 2017, venter en vækst i same-store-salget på 3 til 4,5 pct. Det fremgik af det årsregnskab, for det senest afsluttede regnskabsår, som selskabet annoncerede skærtorsdag.

Pandora steg onsdag med 3,0 pct. til 849,50 kr.

Børsen skriver, at det belgiske konsulenthus Deminor vil konfrontere Vestas-toppen på onsdagens generalforsamling med afsløringen af, at Vestas i hemmelighed har finansieret milliardstore køb af vindmøller. Det sker på vegne af 53 utilfredse Vestas-investorer. Fortidens spøgelser om blandt andet bestikkelse driller den ny bestyrelse.

En aktie i Vestas steg i onsdags med 0,2 pct. til 465,50 kr.

Selskabsspecifikt kommer der uden for eliteindekset tirsdag årsregnskab fra Dantherm, Nordicom, SBS og DLH.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk