Aktier: Lundbeck falder i rødt marked

Lundbeck tager en hård landing på det danske aktiemarked tirsdag morgen, hvor aktien falder med 11 pct. til 220,70 kr.

Faldet kommer, efter at den amerikanske lægemiddelstyrelse har vendt tommelfingeren nedad over for at udvide listen over positive virkninger af Lundbecks depressionsmiddel Brintellix til også at omfatte kognitiv dysfunktion. Og hos Sydbank kalder man meldingen for "meget overraskende".

Ser man på C20 Cap, er der også fald her. Det samlede indeks falder med 0,5 pct. til 990,1, og størstedelen af aktierne i eliteindekset falder tirsdag morgen.

Meldingen fra de amerikanske myndigheder er overraskende, efter at et flertal i et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder i begyndelsen af februar sagde, at midlet fra Lundbeck også kan anvendes til behandling af såkaldt kognitiv dysfunktion hos mennesker med svær depression. Normalt følger FDA anbefalingen fra ekspertpanelet, men det er altså ikke sket i denne sag

Da Lundbeck i februar offentliggjorde den positive anbefaling fra ekspertpanelet, steg medicinalaktien med 7,1 pct. Tirsdag morgen falder Lundbecks japanske partner Takeda med 2,8 pct. i Tokyo - noget af faldet skyldes dog "udbyttefragang".

Atlantic Petroleum, der stiger med 12,8 pct. til 15 kr., meddelte skærtorsdag, at det har indgået en såkaldt "Head of terms" - en slags hensigtserklæring - med London Oil and Gas, som dermed har erklæret sig indstillet på - under visse forudsætninger - at tilføre midler og aktiver til Atlantic Petroleum for et beløb af mindst 8 mio. pund per 24. juni 2016.

Gennemførelsen af transaktionen kræver dog fortsat forhandling og eksekvering af en juridisk bindende aftale, samt et kompromis eller en resolution i relation til visse forpligtelser hos Atlantic Petroleum North Sea Limited. Derudover er det en forudsætning, at der indgås en aftale om behandlingen af gæld til Atlantic Peteoleums hovedkreditor, Eik Bank.

I USA har Signet Jewelers, der forhandler danske Pandoras smykker via den amerikanske smykkekæde Jared, meddelt, at man i indeværende finansår, der slutter med udgangen af januar 2017, venter en vækst i same-store-salget på 3 til 4,5 pct. Det fremgik af det årsregnskab, for det senest afsluttede regnskabsår, som selskabet annoncerede skærtorsdag.

Pandora, der steg onsdag med 3,0 pct., fortsætter kursen op og ligger øverst i C20 Cap tirsdag morgen med en stigning på 1,2 pct. til 860 kr.

Lige efter ligger forsikringsselskabet Tryg med en stigning på 0,3 pct. til 127,20 kr., og TDC, der ligeledes stiger med 0,3 pct. til 32,42 kr. Der er ikke selskabsspecifikke nyheder på nogle af selskaberne.

Børsen skriver, at det belgiske konsulenthus Deminor vil konfrontere Vestas-toppen på onsdagens generalforsamling med afsløringen af, at Vestas i hemmelighed har finansieret milliardstore køb af vindmøller. Det sker på vegne af 53 utilfredse Vestas-investorer. Fortidens spøgelser om blandt andet bestikkelse driller den ny bestyrelse.

En aktie i Vestas falder med 0,8 pct. til 462 kr.

I bunden af eliteindekset ligger Novo Nordisk med et fald på 2,4 pct. til 352,10 kr., efterfulgt af Nordea, der ligeledes falder med 2,3 pct. til 62,80 kr.

Og så genopstiller Brøndby IF's formand, Jan Bech Andersen, ikke ved generalforsamlingen 13. april. Det oplyser fodboldklubben i en fondsbørsmeddelelse. Den øvrige bestyrelse, der består af Morten Nødgaard Albæk, Sune Blom, Jim Stjerne Hansen, Thorleif Krarup og Jesper Eigen Møller, genopstiller. Jesper Eigen Møller ventes at blive ny bestyrelsesformand, hvis generalforsamlingen følger bestyrelsens forslag. Morten Nødgaard Albæk bliver næstformand.

Brøndby IF falder med 0,6 pct. til 0,79 kr.

Selskabsspecifikt kommer der uden for eliteindekset tirsdag årsregnskab fra Dantherm, Nordicom, SBS og DLH.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk