Aktier: Lundbeck får skåret kursmål inden rolig handelsstart

En kursmålsændring kan skabe opmærksomhed omkring medicinalselskabet Lundbeck, når det danske aktiemarked åbner for handlen torsdag morgen.

Arkivfoto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Aktiemarkedet ser ud til at starte dagen med ganske små bevægelser, efter at den amerikanske skattereform onsdag aften dansk tid blev stemt helt igennem i Kongressen.

Vedtagelsen af skatteaftalen, der nu kun mangler præsident Donald Trumps underskrift, kom dog ikke som den helt store overraskelse, og de amerikanske aktier rykkede kun en smule på sig i onsdagens handel.

Torsdag morgen er der også generelt en afventede stemning i Asien, hvor Kina dog trækker op, mens futures i USA ligeledes ligger med helt små udsving.

Det danske eliteindeks, der nu hedder C25, lukkede torsdag 0,3 pct. lavere i 1134,01, og særligt aktierne i Lundbeck og A.P. Møller-Mærsk var medvirkende til faldet.

Torsdag kan Lundbeck, der faldt 1,7 pct. til 303,20 kr., også blive genstand for opmærksomhed, efter at schweiziske Credit Suisse har sænket kursmålet for medicinalaktien til 280 kr. fra 340 kr., viser data fra Reuters. Anbefalingen er fortsat "underperform".

Efter dansk børslukketid onsdag kom der nyt fra Ørsted, der sammen med partneren amerikanske Eversource har afgivet et officielt bud på, hvordan Bay State Wind-projektet i staten Massachusetts kan opføres.

Buddet er et svar på en såkaldt RFP - Request For Proposals - fra de lokale myndigheder, hvor Bay State Wind-projektet er i konkurrence med to andre projekter. Der findes efter planen en vinder af udbuddet i foråret 2018.

Aktien faldt 1 pct. til 344,70 kr. onsdag.

I onsdagens handel var der fokus på Genmab og Pandora, som endte blandt toppen i C25-indekset.

Genmab havde onsdag efter otte dage med fald en positiv dag med en stigning på 0,8 pct. til 1031 kr. Tal fra analysehuset Symphony Health, som har estimeret salget til blandt andet hospitaler og lægeklinikker, indikerede, at Genmabs partner, Janssen, solgte Darzalex for 92,4 mio. dollar mod 90,6 mio. dollar i oktober.

Smykkeselskabet Pandora fortsatte onsdag sin gode periode og endte i det højeste niveau siden starten af september. Det er dog 30 pct. lavere end ved indgangen til året. Ifølge Sydbank understøttes aktien af relativt positive kommentarer fra Pandoratopchef Anders Colding Friis i et interview med Bloomberg News.

Aktien gik 0,6 pct. frem til 649,50 kr.

Entreprenørselskabet Per Aarsleff, der steg 0,6 pct. til 181,50 kr., og investeringsselskabet Luxor, der gik 0,5 pct. frem til 422 kr., fremlægger regnskaber i løbet af torsdagen.

Entreprenørselskabet venter i 2016/17 en vækst på omkring 6 pct. og et EBIT på 375 mio. kr., mens investeringsselskabet ser en basisindtjening i niveauet 25 mio. kr. for 2016/2017.