Aktier: Lundbeck er i bunden af et let faldende C20 Cap-indeks

Der er så godt som fuldstændig stille på det danske aktiemarked tirsdag formiddag, hvor investorerne tager sig en lille puster efter mandagens rekord nummer ni i 2017 til C20 Cap-indekset.

Læs mere
Fold sammen

Ingen eliteaktier bevæger sig med mere end 0,9 pct., og samlet falder C20 Cap 0,03 pct. til 1085,41.

Anbefalingsændringer er umiddelbart årsag til nogle af de største udsving, idet TDC præger toppen efter at have fået løftet sin anbefaling, mens præcis det modsatte gør sig gældende for Lundbeck i bunden.

TDC stiger 0,5 pct. til 35,84 kr., efter at den tyske storbank Berenberg har skruet anbefalingen af teleaktien op til "køb" fra "hold", mens kursmålet er løftet til 42 kr. fra 38 kr.

- Siden Telia i starten af 2017 tog afstand fra rygterne om, at selskabet var ved at planlægge en overtagelse af TDC, er den opkøbsrelaterede volatilitet i aktien endelig aftaget, skriver Berenberg i en analyse, og konstaterer, at TDC handles til en attraktiv rabat i forhold til sektoren.

REKORDAKTIER FALDER TILBAGE

Lundbeck, der mandag satte lukkerekord, falder tirsdag med 0,9 pct. til 336,30 kr. Amerikanske Jefferies mener, at det er på tide at tage en puster efter den seneste periodes kursstigninger.

Derfor har finanshuset sænket sin anbefaling af det danske medicinalselskab til "hold" fra "køb". Kursmålet er dog løftet til 340 kr. fra 330 kr. som afspejling af, at det nuværende niveau ifølge Jefferies er passende, fordi de positive udsigter i vid udstrækning nu er indregnet i kursen.

Også William Demant Holding satte rekord mandag, og også den aktie er på en mindre retur tirsdag, hvor den falder 0,5 pct. til 149,70 kr.

Selskabet kan ellers glæde sig over at have øget sin markedsandel hos den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA) i marts, hvor andelen målt på antal solgte høreapparater steg til 11,3 pct. fra 11,0 pct. i februar.

Også GN Hearing øgede sin markedsandel hos VA i marts, hvor den steg til 21,1 pct. fra 20,9 pct. GN Store Nord-aktien stiger 0,7 pct. til 160,90 kr. og er dermed helt i spidsen for C20 Cap.

Endelig er der også en smule tilbagegang til mandagens tredje rekordaktie - den i DSV. Transport- og logistikselskabet falder med 0,4 pct. til 360,20 kr. uden større bagvedliggende nyheder.

NKT OPDATERER CABLES-FORVENTNINGER

Blandt sidepapirerne er der tirsdag opmærksomhed til NKT Holding, der har opdateret sine forventninger til kabelforretningen NKT Cables, efter at have afsluttet opkøbet af ABB Cables.

NKT Cables venter nu en omsætning i markedspriser på 1,4 mia. euro samt et operationelt EBITDA på omkring 140 mio. euro. Tidligere forventede selskabet en operationel EBITDA-margin på omkring 9,5 pct., svarende til omkring 70 mio. euro, men den er hævet som følge af opkøbet.

- Sammensætningen af den nye, konsoliderede projektportefølje og timingen af gennemførelsen af opkøbet betyder, at indtjeningen i første kvartal 2017 forventes at blive markant lavere end de efterfølgende tre kvartaler, skriver NKT i en meddelelse.

NKT-aktien falder til trods 2 pct. til 503,50 kr.

/ritzau/FINANS