Aktier: Lundbeck endte i bunden af fælleseuropæisk indeks

Læs mere
Fold sammen

De europæiske indeks sluttede onsdag med en blandet udvikling, efter at de fleste markeder havde været præget af røde tal det meste af dagen.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks sluttede omkring 0,1 pct. lavere. I Tyskland steg DAX-indekset 0,1 pct., det franske indeks CAC 40 gik 0,2 pct. tilbage, mens FTSE 100-indekset i Storbritannien steg 0,2 pct.

I løbet af dagen lå finans- og bankaktierne som de mest faldende på sektorniveau, men den tendens blev også ændret i løbet af dagen.

Franske Crédit Agricole offentliggjorde onsdag et regnskab for tredje kvartal, der viste et fald i handelsindtægterne på 28 pct. til 462 mio. euro i kvartalet, skriver Bloomberg News. Indtjeningen landede på 1,07 mia. euro i kvartalet, og det var en lille positiv overraskelse for analytikerne, der havde ventet 1,04 mia. euro på denne post. Investorerne sendte efterfølgende bankaktien 3,2 pct. ned på børsen i Paris.

Helt i bunden af det fælleseuropæiske indeks endte danske Lundbeck med et fald på 7,3 pct. Selskabets regnskab bød ellers på en opjustering, men en række af medicinalselskabets nøgleprodukter skuffede på omsætningen i tredje kvartal.

I den modsatte ende af indekset sluttede franske Ubisoft, som blandt andet producerer videospil, med en stigning på 9,3 pct., efter at selskabet fremviste overraskende gode regnskabstal for andet kvartal. Ubisoft ser desuden salget vokse med 19 pct. i tredje kvartal, hvor særligt actionspillet Assassin's Creed Origins, der udkom i oktober, vil bidrage til væksten.

/ritzau/FINANS