Aktier: Lukrativ pakke til britisk fragtfirma

De europæiske aktiebørser ligger onsdag i den tidlige eftermiddagshandel forsat højere, men lidt af stigningerne er dog taget af bordet i forhold til niveauerne i løbet af formiddagen.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Det store Stoxx Europa 600-indeks ligger onsdag ved 13-tiden 0,8 pct. højere i 342,95, efter at det kl. 10:16 havde toppet dagen - foreløbig - i en stigning på 1,2 pct. i 344,31.

Stigninger på de amerikanske børser tirsdag aften forplantede sig til de europæiske aktiebørser fra åbningen onsdag, hvor der også var fokus på Deutsche Bank, som med forskellige nyheder dæmpede investorernes bekymring for bankens kapitalposition.

Deutsche Banks aktie, der mandag endte i det laveste lukkeniveau nogensinde, retter sig onsdag 2,0 pct. efter nyheden om, at det sælger sit britiske forsikringsselskab, Abbey Life Insurance, til Phoenix Group for 935 mio. pund.

BANKDIREKTØR DÆMPER BEKYMRING

Derudover har bankens topchef, John Cryan, over for den tyske avis Bild afvist, at banken skulle have søgt hjælp hos den tyske forbundskansler, Angela Merkel, hvilket tilsyneladende beroliger markedet, der på det seneste har været stærkt bekymret over bankens finansielle polstring.

»Bankerne steg lidt efter Cryans kommentarer. Det hjalp på stemningen og udsigten for vækst ser rimelig ud. Stigende oliepriser hjælper råvareaktierne,« siger Patrick Spencer, aktiechef hos kapitalforvalteren Robert W. Baird, til Bloomberg News om onsdagens markedstendenser.

Stigende metalpriser bidrager til stigninger på godt 2 pct. til aktierne i råvareselskaberne Rio Tinto, Arcelormittal, BHP Billiton og Anglo American.

Derudover løftes de olierelaterede aktier af en stigning i prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, på 1,7 pct. til 46,77. Det understøtter blandt andet aktier som BP og Statoil, som begge stiger ca. 1 pct.

DEUTSCHE POST MED OPKØBSTILBUD

Det kan dog slet ikke måle sig med stigningen på 43 pct. i UK Mail, der har modtaget et købstilbud fra den tyske fragtgigant Deutsche Post på 2,1 mia. kr.

Det britiske selskabs bestyrelse bakker ifølge Bloomberg News op om tilbuddet fra Deutsche Post og anbefaler aktionærerne at sælge. UK Mail har omkring 2400 køretøjer samt 2700 ansatte og er et af Storbritanniens største uafhængige fragtfirmaer.

Aktien i Deutsche Post stiger i øvrigt 0,9 pct.

/ritzau/FINANS