Aktier: Lukkede i plus efter tre dages fald

De amerikanske aktier lukkede i positivt territorium onsdag efter tre dage med kursfald.

Læs mere
Fold sammen

Blandede indikationer fra nøgletalsfronten pegede ikke i en entydig retning, og markedsdeltagerne ser nu frem mod fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport.

S&P 500-indekset steg onsdag 0,3 pct. til 2099,84, og teknologiaktierne i Nasdaq-indekset sluttede med en stigning på 0,7 pct. til 5139,94. Dow Jones endte derimod dagen med et marginalt minus under 0,1 pct. i 17.540,47 efter et markant kursfald i Disney i kølvandet af tirsdag aftens skuffende regnskab.

Omsætningen lå i den pæne ende med godt 860 mio. aktier handlet på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsen omsatte godt 2,0 mia. aktier.

Torsdag morgen ved 6.30-tiden danske tid har investorerne lagt den forsigtige optimisme på hylden, idet futures på de amerikanske aktieindeks handles med små minusser på under 0,1 pct. i Asien.

Fra start lå investorerne underdrejede af sløje tal fra arbejdsmarkedet. ADP's beskæftigelsesrapport viste en jobskabelse på 185.000 job i juli. Økonomerne havde ventet en stigning på 215.000.

Til gengæld var der begejstring efter en halv times handel over de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i servicesektoren, ISM non-manufacturing. Indekset steg til 60,3 fra 56,0 måneden før. Der var ventet en stigning til 56,2.

- Markedet har været under en lille smule pres, og alle søger efter et grundlag for højere kurser. Markedets bevæger sig i den rigtige retning. En langsom, stabil forbedring er sandsynligvis en god ting, men den vigtigste enkeltstående faktor, der påvirker aktiemarkedet, er, hvad Federal Reserve gør, siger chefstrateg John Manley fra Wells Fargo Funds Management i New York til Bloomberg News.

Disney-investorerne bed i det sure æble efter tirsdag aftens ringe prognose i regnskabet for det forskudte tredje kvartal. Faldende driftsresultat som følge af den stærke dollar, blev taget ilde op af investorerne, der sendte Disney-aktie 9,2 pct. ned.

Time Warner leverede et på de overordnede linjer godt regnskab. Både omsætning og overskud lå pænt over analytikernes forventninger, men alligevel sendte investorerne aktien ned med hele 9 pct.

Blandt de andre regnskabs aktuelle selskaber var Activision Blizzard, First Solar og Priceline. Alle tre kvartalsdata blev godt modtaget af investorerne, som efterfølgende sendte aktierne op med henholdsvis 12, 17 og 5 pct.

Efter børstid var der nyt fra den amerikanske elbilproducent Tesla.

Koncernen justerede prognosen for modellerne S og X, som ventes leveret i løbet af 2015, og der ventes nu levering af 50.000 til 55.000 biler, hvor der tidligere var estimeret 55.000 styk.

Selve Teslas justerede resultat blev et underskud på 0,48 dollar per aktie, hvilket var noget bedre end det ventede minus på 0,60 dollar per aktie ifølge Bloomberg News' prognose.

Tesla aktier faldt 5,8 pct. i eftermarkedet efter at være steget 1,5 pct. i den ordinære handel.