Aktier: Luftfarts- og rejseaktierne fører an i fald

De europæiske aktier dalede fra morgenstunden anseligt oven på angrebene i Bruxelles, hvor flere har mistet livet.

Læs mere
Fold sammen

Tirsdag middag har aktierne godt nok rettet sig, men ligger stadig i minus. Det er især de europæiske luftfarts- og rejseaktier, der trækker de europæiske markeder ned.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks falder med 0,6 pct. Også de toneangivende børser i Paris og London ligger lidt over en halv procent lavere.

Det er eksplosioner i Bruxelles-lufthavnen Zaventem og den belgiske hovedstads metro, som har skabt usikkerhed på det europæiske kontinents aktiemarkeder.

- Aktiereaktionen afspejler en forsigtig tilgang fra investorerne oven på angrebene. Det kan godt nok afskrække nogle investorer fra Europa, fordi de ser det som udtryk for en øget geopolitisk risiko, men jeg ser det ikke som noget, der kommer til at påvirke aktierne på længere sigt end denne umiddelbare reaktion, siger Pierre Mouton fra investeringsrådgivningsfirmaet Notz, Stucki & Cie. til Bloomberg News.

- Det er især de sektorer, der beskæftiger sig med for eksempel rejse og turisme, der vil blive ramt, påpeger han videre.

REJSESEKTOREN ER HÅRDEST RAMT

I underindekset for rejser og fritid i Stoxx 600-indekset ligger rejseselskabet Thomas Cook til det største fald på 5,8 pct., luftfartsselskabet Air France-KLM falder med 4,5 pct., hoteloperatøren Accor med hovedsæde i Paris dropper med 3,8 pct., mens det tyske rejsebureau TUI ligger til et fald på 3,1 pct.

Ser man på luftfartsaktierne isoleret, falder de i snit med 3,1 pct., mens underindekset samlet er nede med 1,8 pct.

Også aktierne i SAS, Finnair og Norwegian er under pres med fald på henholdsvis 1,7 pct., 2 pct. og 1,7 pct.

Herhjemme har Københavns Lufthavn i kølvandet på eksplosionerne i Bruxelles øget patruljeringen i form af øget Politi og lufthavnens eget securitypersonale. KBHL-aktien glider med 1 pct.

Også i Frankrig går angrebene i nabolandet ud over lufthavnene i landets hovedstad, Paris. Aktien i Aeroports de Paris daler med 3,5 pct.