Aktier: Lovende regnskaber giver fortsat fremgang

Ugen fortsætter i positiv gænge på de fleste af Europas børser tirsdag.

Læs mere
Fold sammen

Det er blandt andet den gryende regnskabssæson, der giver lovende signaler for en række selskaber og sektorer, hvilket resulterer i stigende indeks.

Det brede Stoxx 600-indeks stiger 0,3 pct. til 408,27.

- Den svagere euro hjælper som altid de europæiske aktier, og vi havde nogle gode regnskabstal fra selskaber som SAP, hvilket virkelig hjælper. Det lader til, at de europæiske selskaber klarer sig bedre end ventet. Der er god stemning i markedet efter udsalget sidste uge, siger aktiehandler Benno Galliker fra Luzerner Kantonalbank til Bloomberg News.

Med i toppen er blandt andet det britiske tv-netværk Sky, som belønnes for et pænt regnskab for de første ni måneder af 2014/15. Med 242.000 nye kunder i seneste kvartal og en stigning i driftsindtjeningen på 20 pct., lader der til at være god momentum i tv-biksen. Aktien stiger 4,9 pct. til 1104 pence.

Svenske Tele2 er også med i toppen, efter at teleselskabets salg steg pænt i årets tre første måneder som følge af fremgang inden for mobiltelefoni, herunder dataforbrug. Tele2 fastholder sine forventninger til året, og alt i alt er takterne så gode, at aktien stiger 4 pct. til 109,40 svenske kr.

Tirsdag er til gengæld en blodig dag for de græske banker, for tålmodigheden med Grækenland er ved at løbe op i Den Europæiske Centralbank, ECB, skriver Bloomberg News. Unavngivne kilder beretter således overfor mediet, at ECB er begyndt at kigge på muligheder for at stramme kravene til den trængte stat.

Det får National Bank of Greece til at falde mest blandt alle europæiske aktier med et fald på hele 7,8 pct. Alpha Bank følger efter med et fald på 3,8 pct. i tirsdagens handel. Det rækker til en plads i bunden blandt de tungeste aktier på det brede europæiske Stoxx 600-indeks.

Den schweiziske storbank Credit Suisse er også presset, selv om resultaterne umiddelbart var til den pæne side. Banken landede et nettoresultat i første kvartal af 2015 på 1,05 mia. schweizerfranc, mens analytikerne havde sat næsen op efter mere beskedne 1,03 mia. schweizerfranc.

Schweiz valgte i januar at ophæve fastkurspolitikken i forhold til euro, hvilket styrkede landets valuta, men det har ifølge banken haft begrænset indflydelse på resultatet, som til gengæld løftes af årlige kostreduktioner på 3,6 mia. schweizerfranc ifølge Bloomberg.

Til gengæld er bankens kernekapitalprocent faldet til 10,0 fra 10,1 pct. i kvartalets løb, og det går dermed i den forkerte retning i forhold til målet på 11 pct. Det bekymrer investorerne, som sender banken 3,0 pct. ned til 26,01 schweizerfranc.

/ritzau/FINANS

 

 

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk