Aktier: Løftet anbefaling får William Demant i top

Høreapparatproducenten William Demant tager revanche mandag efter fredagens hug på aktiekursen.

Læs mere
Fold sammen

Mandag middag ligger aktien bedst placeret i C20 Cap og stiger med 1,7 pct. til 536 kr.

Aktien har ligget i toppen siden børsåbning efter et fald på 0,8 pct. fredag, da selskabet kom med halvårsregnskab. Og den er steget yderlig i løbet af formiddagen, efter at finanshuset Carnegie har hævet anbefalingen til "køb" fra tidligere "hold", mens kursmålet fastholdes på 600 kr.

Til sammenligning ligger eliteindekset mandag middag til en lille stigning på 0,3 pct. til 1032,08. Generelt er stemningen på de europæiske aktiemarkeder positiv - men futures på flere af de ledende indeks på de amerikanske børser falder et lille nøk op til åbningen mandag eftermiddag dansk tid.

Mandag starter blødt ud i en ellers hektisk regnskabsuge med regnskab fra Royal Unibrew, mens der tirsdag kommer regnskaber fra Jyske Bank og onsdag fra Carlsberg, Lundbeck og Vestas.

Royal Unibrew gør regnskabsstatus i eftermiddag og et af de store spørgsmål er, om det kølige sommervejr påvirker forventningerne til hele 2015.

Seneste prognose fra selskabet er en omsætning på 5900-6100 mio. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) på 1100-1200 mio. kr., mens driftsresultatet (EBIT) ventes at blive 790-890 mio. kr. Inden regnskabet ligger aktien 1,0 pct. højere i 221,30 kr.

Sværvægteren Novo Nordisk stiger ved middagstid med på 1,2 pct. til 392,50 kr., blandt andet efter positive mediehistorier i Berlingske i weekenden om Novos satsninger på fremtidige vækstdrivere. Derudover har Økonomisk Ugebrev Formue givet aktien en "solid købsanbefaling" med et kursmål på 450 kr.

Derimod er der pres på aktierne i A.P. Møller-Mærsk, efter at svenske SEB har sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb". Kursmålet er samtidig skåret til 13.500 kr. fra 15.000 kr. Mærsk B siver 0,6 pct. til 12.550 kr.

Carnegie skruer op for sit kursmål for smykkeselskabet Pandora. Kursmålet løftes til 1000 kr. fra 875 kr., mens anbefalingen "køb" fastholdes, fremgår det af data fra Bloomberg News. På trods af det falder Pandora-aktien med 0,2 pct. til 800 kr. mandag middag.

I bunden af C20 ligger Genmab med et fald på 1,5 pct. til 630 kr. Selskabets administrerende direktør, Jan van de Winkel, solgte den 14. august 150.000 aktier for 93 mio. kr. Det er Jan van de Winkels hensigt, at størstedelen af indtægterne fra dette salg af aktier skal geninvesteres i Genmab-aktier via udnyttelse af warrants, hvoraf nogle er tæt på at udløbe, samt anvendes til at betale skat i forbindelse med geninvesteringen i Genmab-aktier.

Dagens mest stigende aktier er at finde udenfor eliteindekset. Her ligger Torm og Veloxis og kæmper om mandagens bedste placering.

Torm ligger 8,1 pct. højere i godt 8 øre, efter at både Danske Bank og Fearnleys har indledt dækning af aktien. Danske Bank giver Torm-aktien en købsanbefaling og et kursmål på 8,4 øre med på vejen - Fearnleys har ligeledes anbefalingen "køb" og et lidt højere kursmål på 0,10 kr.

Danske Bank begrunder anbefalingen med, at føniksfuglen Torm ligner sig selv før krisen, blot med bedre balance og en mere attraktiv gearing.

- Det strukturelle skift i markedet for produkttank fortsætter, og det kan styrke både indtjening og skibenes værdi, skriver banken.

Veloxis stiger 7,8 pct. til 1,11 kr. efter en meddelelse fra selskabet søndag om, at det har fået tildelt orphan drug-status i USA til sit lægemiddel Envarsus XR til forebyggelse af organafstødning i patienter, der konverterer fra Tacrolimus med umiddelbar frigivelse.

Udenfor eliteindekset stiger Bang & Olufsen med 1,3 pct. til 45,30 kr. til trods for, at Danske Markets har skruet ned for sit kursmål med 10 kr. til 70 kr., mens den positive anbefaling "køb" fastholdes.

Ændringen kommer, efter at selskabet fredag afleverede et regnskab, der bød på fortsat røde tal og store omkostninger. Men restruktureringen er fortsat på sporet, lyder vurderingen fra Danske Markets. B&O faldt med næsten 15 pct. på regnskabsdagen.