Aktier: Løfter sig efter græsk hovedpine mandag

Det danske aktiemarked er sprunget ind i dagens handel med mindre stigninger, efter at mandagen var præget med fald på grund af fortsatte græske bekymringer.

Det danske aktiemarked er sprunget ind i dagens handel med mindre stigninger, efter at mandagen var præget med fald på grund af fortsatte græske bekymringer.

Herhjemme har det ledende C20 Cap-indeks taget hul på tirsdagen ved at stige 0,2 pct. til indeks 985,17. Det følger efter mandagen, hvor 18 ud af de 20 eliteaktier endte i rødt terræn.

Inden børsåbning havde positive amerikanske futures og en opløftende stemning på de asiatiske aktiemarkeder givet håb om en grøn indledning. Det spæde håb er dermed blevet fastholdt i tirsdagens indledende handel.

Blandt de danske aktier er Vestas lagt fra land ved at stige 0,6 pct. til 335,80 kr. Selskabet modtog efter børslukketid mandag en ordre på 39 megawatt (MW) til et projekt i Holstebro. Ordren fulgte, efter at vindmølleproducenten sent søndag kunne løfte sløret på en ordre på 185 MW til Chile.

Bryggerigiganten Carlsberg har fået løftet sin anbefaling hos Nordea til "køb" fra tidligere "hold". Kursmålet er samtidig blevet løftet til 735 kr. fra 665 kr.

Carlsberg-aktien stiger ved åbning med 1,2 pct. til 615,50 kr.

For teleselskaber som TDC vil det have interesse, at EU natten til tirsdag nåede frem til en midlertidig aftale om forbud mod såkaldte roaming-afgifter i Europa fra senest sommeren 2017. Det skriver nyhedsbureauet Reuters med henvisning til det lettiske EU-formandskab.

TDC-aktien falder 0,2 pct. til 49,76 kr.

Uden for eliteindekset er møbelkæden Boconcept kommet med årsregnskab for 2014/15, hvor selskabet har øget sin omsætning til 1147,5 mio. kr. fra 1049,5 mio. kr. sidste år.

Årets resultat er et tab på 57 mio. kr. mod et minus på 12,8 mio. kr. året inden. Tilbagegangen er præget af ekstrordinære omkostninger til implementering af strategiske tiltag.

Aktien hos Boconcept ligger uændret i 145 kr.

Hos Københavns Lufthavne (KBHL) har der ikke været lige så travlt på årets travleste rejsedag, i fredags, som tilfældet var sidste år. Ifølge branchemediet check-in.dk benyttede godt 95.000 passagerer lufthavnen fredag i sidste uge, hvor skoleferien begyndte, og det er 3,6 pct. færre passagerer end den tilsvarende dag sidste år, hvor der blev sat rekord.

KBHL-aktien ligger uændret i 3626 kr.

I en meddelelse til fondsbørsen oplyser Bavarian Nordic, at det amerikanske National Institute of Allergy and Infectious Disease har valgt at udnytte en række optioner i en igangværende kontrakt med det danske selskab om udviklingen af en vaccine, der accelererer og forstærker immunresponsen mod filovirusset Marburg.

Kontrakten, der blev indgået i 2012, udvides med cirka 15 mio. dollar til en samlet værdi af cirka 33 mio. dollar. Den ekstra omsætning vil blive indtægtsført over den udvidede kontraktperiode fra 2015-2018.

Bavarian Nordic stiger 0,8 pct. til 316 kr.