Aktier: LinkedIn løber fra alt og alle ved start

Der er ikke meget socialt over LinkedIn mandag ved åbning af den amerikanske aktiehandel. Allerede inden andre overhovedet har bundet sko og er klar ved startklodserne, er det sociale medie spurtet fra alt og alle.

Foto: ROBERT GALBRAITH

En aktie i Linkedin stiger efter få minutters handel med 47,8 pct., efter at Microsoft inden børsåbning tilbød at købe Linkedin for 26,2 mia. dollar. Prisen svarer til 196 dollar per aktie eller en overkurs på 49,5 pct. i forhold til lukkekursen fredag i New York.


Linkedin efterlader blandt andet Microsoft nede i feltet. Aktien falder med 4,0 pct.

Ellers ser det ud til at blive en trist dag på det amerikanske aktiemarked. S&P 500-indekset falder med 0,2 pct., Dow Jones er ligeledes 0,2 pct. nede, mens Nasdaq sakker 0,4 pct. bagud.

Dermed fortsætter frygten for, at briterne sætter krydset ved et "nej" ved folkeafstemningen om fortsat medlemskab af EU. Fredag lukkede de tre ledende indeks med fald op til 1,3 pct.

- Usikkerhederne stiger, så vi er meget forsigtige, siger Leonardo Lara, investeringschef hos FCS Asset Management, til Bloomberg News.

- Vi er bekymrede for forskellige risici for den globale økonomi - politisk usikkerhed, centralbanker uden veldefinerede mål, råvarepriser. Investorerne har mere at tabe end at vinde, siger investeringschefen.

Nogle steder står investorerne dog til at vinde. Våbenproducenten Smith & Wesson, der laver håndvåben, stiger efter børsstart med 9,8 pct. efter weekendens massedrab på en natklub i Orlando, Florida, hvor 49 mennesker blev dræbt.

Stigningen kommer, da våbensalget steg i december efter en anden skudepisode. Dengang blussede diskussionerne om restriktioner op, efter at det muslimske par, Syed Rizwan Farook og Tashfeen Malik, angreb et socialcenter i San Bernardino og dræbte 14 ansatte 2. december.

Også Newmont Mining Corp. har til medvind, da prisen på guld er steget over flere dage. For en uge siden koste en ounce guld 1211 dollar - mandag er den steget til 1275 dollar. Aktien i mineselskabet stiger med 2,4 pct.