Aktier: Linkedin gav skvulp på Wall Street i eftermarkedet

De amerikanske aktier lukkede så godt som uændret torsdag.

Læs mere
Fold sammen

Tvetydige vækst-data for første og andet kvartal samt Federal Reserves vurdering af den økonomiske udvikling og et broget regnskabsbillede satte markedet i frigear. Det holdt indtil Linkedin satte eftermarkedet i voldsom bevægelse.

S&P 500-indekset steg torsdag med knap 0,1 point til 2108,63. Dow Jones endte dagen med et marginalt minus på sølle 5,4 point til 17.745,98. Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset var dagens positive indslag med en stigning på 0,3 pct. til 5128,78.

Omsætningen lå tæt på normalen med godt 760 mio. aktier handlet på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsen omsatte 1,9 mia. aktier.

Den økonomiske vækst i første kvartal viste sig at være øget 0,6 pct. frem for den sammentrækning på 0,2 pct., som først var antaget. Til gengæld skuffede første blik på andet kvartal en anelse i torsdagens opgørelse.

- Når du sætter Federal Reserve, økonomien og regnskabssæsonen sammen, får du et sidelæns marked. Der har været en håndfuld aktier, som virkelig har skubbet gennemsnittet over de seneste par uger, og i dag er ikke nogen undtagelse, siger chef investeringsofficer Richard Sichel fra Philadelphia Trust Co. til Bloomberg News.

Fredag morgen er investorerne fortsat ikke specielt imponerede, idet futures på de amerikanske aktieindeks handles med fald på knap 0,1 pct. i Asien.

Efter de amerikanske børser var lukket, var der kvartalsregnskab fra det professionelle netværk Linkedin. Det gav store bølgeskvulp i eftermarkedet.

Ved første øjekast så regnskabet ud til at skyde vildt over analytikernes estimater med et justeret overskud på 55 cent per aktie. Analytikere havde forventet, at den sociale netværksgigant ville tjene 30 cent per aktie.

Men det var nylige opkøb og ikke Linkedins kerneforretning, som skubbede væksten i vejret. Det skuffede analytikerne så meget, at en umiddelbar stigning i aktiekursen på 12 pct., blev vekslet til et fald på 8 pct., inden aktien faldt til ro med et tab på 4,8 pct. i eftermarkedet.

Det sociale netværk Facebook skulle bedømmes på andet kvartalsregnskab, der blev fremlagt onsdag efter børstid. Her fremgik det, at Facebooks investeringer i applikationer som Whatsapp, Instagram og Messinger ikke vil give afkast før om lang tid. Aktien faldt 2,1 pct.

Mediekoncernen Time Warner Cable kom ud af andet kvartal med et noget lavere resultat end ventet. Der ses dog forsat potentiale i koncernen, og trods indtjeningsskuffelsen steg Time Warner-aktien 0,4 pct.

Den amerikanske forbrugsvaregigant Procter & Gamble skuffede også. For godt nok overgik overskuddet per aktie analytikerforventningen, men koncernen havde fundet det nødvendigt at nedskrive 2,1 mia. dollar på forretningen i Venezuela på grund af landets kapitalkontrol. P&G-aktien faldt 4,0 pct.

Derimod klarede oliegiganten Conocophillips sig bedre end ventet i andet kvartal. Overskuddet per aktie blev næsten dobbelt så stort som ventet, men store engangsposter trak ned, og oliegigantens aktie faldt 1,6 pct.