Aktier: Lille stigning trukket af blandt andet bankerne

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Der er en let positiv stemning på det danske aktiemarked fredag morgen. Nogle minutter inde i fredagens handel stiger eliteindekset, C20 Cap, med 0,1 pct. til 1668,50, og dermed er indekset en smule tilbage på rette spor efter torsdagens marginale dyk på 0,02 pct.

Faldet herhjemme skete til trods for, at der i resten af Europa primært herskede god stemning.

»De globale aktiemarkeder fortsatte i går den opadgående trend, der bliver trukket af udsigterne til en stigende global vækst kombineret med en meget afdæmpet opstramning af pengepolitikken«.

»I USA lukkede S&P 500 med en stigning på 0,2 pct., mens de asiatiske aktiemarkeder her til morgen ligger til at lukke højere for femte dag i træk«, skriver chefanalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea i en kommentar.

Blandt de danske selskaber er der fredag fokus på bankerne, da de får regnskabsnyt fra de amerikanske giganter JPMorgan, Wells Fargo og Citigroup. Inden eftermiddagens regnskaber er der fra morgenstunden også kommet kvartalstal fra svenske SEB, der tjente mere end ventet i andet kvartal ifølge indsamlede estimater hos Bloomberg News.

Danske Bank stiger 0,3 pct. til 258,10 kr., mens Nordea går op med 0,8 pct. til 88 kr., og Jyske Bank tager et løft på 0,1 pct. til 386,90 kr.

Også forsikringsselskaberne Tryg og Topdanmark, der begge stiger med 0,2 pct. til henholdsvis 141,30 kr. og 210,90 kr., har fået impulser fra udlandet, hvor norske Gjensidige landede lidt under markedets forventninger med overskuddet i andet kvartal ifølge estimaterne fra SME Direkt.

Desuden bliver Dong Energy ifølge Bloomberg News nævnt som mulig partner til et polsk offshore-vindmølleprojekt, som estimeres til at kunne få en samlet værdi på omkring 1,2 mia. euro eller knap 9 mia. kr. Selskabets aktie åbner 0,1 pct. højere til 298,70 kr.

Endelig er der kommet interessant nyt for A.P. Møller-Mærsk, da de ugentlige tal for rateudvikling på containermarkedet er blevet offentliggjort og viser et fald. Koncernens B-aktie bakker med 0,2 pct. til 13.660 kr.