Aktier: Lille stigning på regnskabstung dag

De amerikanske aktier kravlede lidt højere tirsdag, hvor gevinster inden for tech- og industrisektorerne modvirkede tab i autobranchen og energiselskaberne på en regnskabstung dag.

Arkivfoto. AFP PHOTO / Stan HONDA Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

S&P 500-indekset sluttede med et plus på godt 0,1 pct. til 2391,17. Det tunge Dow Jones-indeks endte med en stigning på knap 0,2 pct. til 20.949,89, mens Nasdaq-indekset klarede et plus på 0,1 pct. og dermed føjede endnu en rekord til de fire foregående opnået i løbet af de seneste uger. Indekset lukkede i 6095,37.

Onsdag morgen vender udviklingen ikke mindst på grund af et skuffende iPhone-salg hos Apple, der trods højt overskud og øget tilbagekøbsprogram dykkede i eftermarkedet.

De amerikanske S&P- og Dow Jones-futures falder omkring 0,1 pct., mens Nasdaq-futuren dropper mere end 0,3 pct.

Og mens indtjeningssæsonen kører i overgear, afventer investorerne andre vigtige begivenheder, hvor onsdagens afslutning af det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank og fredagens amerikanske beskæftigelsesrapport er hovedpunkter.

Der er ikke lagt op til ændringer i Federal Reserves toneangivende rente, men slutdokumentet kan give et tip om sandsynligheden for en renteforhøjelse i juni.

For regnskabssæsonens vedkommende nærmer S&P 500-selskaberne sig rekordhøjder i en sæson, der generelt har oversteget forventningerne.

Samlet set anslås overskuddet i S&P 500-virksomhederne at være steget med 13,9 pct. i første kvartal ifølge Reuters.

»Fundamentalt ser det generelt godt ud for S&P. Der er tale om grundlæggende forbedringer i perioden,« siger strateg Bucky Hellwig fra BB&T Wealth Management i Alabama til Reuters.

INDUSTRI TILBAGE I FRONT

Det var de store industriselskaber, der trak mest op tirsdag. Segmentet fik stor glæde af stigninger i især flybranchen, der noterede plusser i Delta Airlines, Southwest Airlines, United Continental og American Airlines på mellem 4 og 6 pct.

Hele industrigruppen lukkede med en stigning på 0,5 pct.

Modsat gik det bilbranchen, der havde det skidt med fald i Ford på 4,4 pct. og et minus i General Motors på 2,9 pct. efter et markant fald i det amerikanske nyvognssalg i april.

Betalingsmastodonten Mastercard havde et fint første kvartal. Koncernen kunne fremvise en højere justeret indtjening, end analytikerne havde regnet sig frem til, og betalingskæmpen steg 1,5 pct.

Verdens største medicinalkoncern, Pfizer, slog forventningerne til overskuddet i første kvartal, men omsætningen var til gengæld lavere end estimeret. Aktien faldt 0,5 pct.

Verdens største selskab målt på markedsværdi, Apple, skuffede på salget i det forskudte andet kvartal, mens selve overskuddet ikke fejlede noget i regnskabet, der blev fremlagt efter børstid tirsdag.

Men et faldende iPhone-salg vidner om behov for at levere nye funktioner i næste udgave af topsælgeren, hvis virksomheden skal klare sig i konkurrencen med Samsung og andre mobilgiganter.

Som et plaster på såret øgedes det løbende aktietilbagekøbsprogram til 210 mia. dollar fra 175 mia. dollar. Apple faldt alligevel 1,8 pct. i eftermarkedet.

/ritzau/FINANS