Aktier: Lille revanche til Novozymes og Coloplast til tops

Coloplast har lagt sig i spidsen af det danske eliteindeks, C20 Cap, fra åbningen torsdag, hvor Novozymes også får revancheret sig en smule efter onsdagens massive fald.

ARKIVFOTO 2011 af Novo Nordisk logo- - Se RB 2/11 2016 07.50. Den amerikanske toppolitikker Bernie Sanders går til hårdt angreb på Novo Nordisks priser i en ny kampagne. Jens Nørgaard Larsen / Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Sammen med plusser også til Mærsk og Novo Nordisk bidrager de til en stigning i C20 Cap-indekset på 0,3 pct. til 1037,13. Markedet nyder godt af små stigninger i den sene handel i USA onsdag aften og plusser i Tokyo torsdag, hvor Nikkei-indekset steg 0,9 pct. hjulpet af en styrket dollar.

En række analyseændringer sætter dagsordenen fra åbningen. Coloplast har fået hævet sin anbefaling hos HSBC til ?køb? fra ?hold?, mens kursmålet er skruet op til 555 kr. fra 500 kr. Den opfordring, er der tilsyneladende nogen, der tager til sig, og aktien stiger fra start 1,1 pct. til 495,60 kr.

Novozymes har fået sat en prop i det fald, der blev udløst af selskabets regnskab og telekonference onsdag. Efter onsdagens fald på 4,7 pct. har Nykredit valgt at hæve anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold", og i den indledende handel stiger aktien torsdag med 0,6 pct. til 243 kr.

J.P. Morgan fastholder efter regnskabet endvidere anbefalingen "overvægt" af aktien med et lidt højere kursmål på 253 kr. mod tidligere 240 kr.

Swedbank har også kigget Novo Nordisk efter i sømmene, og det er endt ud med, at anbefalingen af aktien er blevet hævet til "stærkt køb" fra "køb", mens kursmålet er reduceret til 325 kr. fra 375 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg News. Novas aktie stiger 0,3 pct. til 251,30 kr.

A.P. Møller-Mærsk havde en skidt dag onsdag, hvor Mærsk B faldt 4,3 pct. til 11.430 kr. blandt andet efter en sænket anbefaling af aktien fra UBS og et fald i oliepriserne. Torsdag er det kommet frem, at Derry Financial Services løfter sit kursmål for aktien til 14.000 kr. fra 10.000 kr., mens anbefalingen fastholdes på ?attraktiv?.

Mærsk B ligger 0,3 pct. højere i 11.460 kr.

Forsikringsselskabet Tryg oplyser torsdag morgen endvidere, at selskabet overtager FDM?s forsikringsportefølje, der tæller godt 20.000 medlemmer. Aktien i Tryg, der fredag kommer med regnskab for fjerde kvartal, handles 0,2 pct. højere i 135,30 kr.

MØDE I ECB

Der vil i eftermiddag komme opmærksomhed om rentemødet i Den Europæiske Centralbank (ECB).

- Vi kommer til at holde øje med, hvad ECB kommer med af meldinger i eftermiddag efter dagens rentemøde, siger senioraktierådgiver Lars Skovgaard Andersen fra Danske Bank til Ritzau Finans.

På dagens rentemøde i ECB ventes den pengepolitiske kurs at blive fastholdt, men eventuelle toneskift af centralbankchef Mario Draghi på eftermiddagens pressemøde kan give anledning til reaktioner på finansmarkedet.

- Jeg ville blive overrasket, hvis der kommer ændringer, men det, der selvfølgelig er utroligt spændende, er, vi har haft bedring i økonomien, også i Europa, et stigning i inflationen, og vi har også høge og duer i Europa, siger Lars Skovgaard Andersen.

Han henviser med høgene til dem, der går ind for en strammere pengepolitisk kurs, og, duerne, der ser behov for en fortsættelse af den lempelige politik.

- Vi ved, at Mario Draghi er af den holdning, at stigningen i inflationen er baseret på, at oliepriserne stiger - det er et kortsigtet fænomen, at oliepriserne får den effekt, hvor vi ikke kan se det i lønningerne, siger Lars Skovgaard Andersen.

- Høgene siger, at det går bedre, og at vi snart bliver nødt til at nedskalere på ECBs obligationsopkøb. Hvis Draghi føler, at han med sine udmeldinger er presset til at tækkes høgene, så vil det være en meget stor overraskelse. Det er sådan noget, der kan give nogle svingninger først og fremmest i valutakurserne, tilføjer han.

/ritzau/FINANS