Aktier: Lille kursfald i slipstrømmen af Fed-møde

De amerikanske aktier lukkede en kende lavere onsdag, hvor investorerne skævede til udsigterne til en renteforhøjelse fra centralbankens side næste måned på endnu en regnskabstung dag.

S&P 500-indekset sluttede med et minus på godt 0,1 pct. til 2388,13. Det tunge Dow Jones-indeks endte til gengæld med et marginalt plus i 20.957,90, mens Nasdaq-indekset dykkede 0,4 pct. til slutniveauet 6072,55.

Torsdag morgen er der lidt mere optimisme at spore. De amerikanske futures stiger godt 0,1 pct.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, fastholdt som ventet renten uændret på det pengepolitiske møde sent onsdag.

Men trods nogle svage økonomiske data for nylig holdes døren ifølge en række analytikere åben for en renteforhøjelse i juni.

»Fed holder fast i bankens mantra om "gradvise renteforhøjelser". Næste gang vil sandsynligvis være i juni måned,« vurderer cheføkonom Ryan Sweet fra Moody's Analytics i Pennsylvania til Reuters.

Onsdag var også endnu en resultattung dag i regnskabssæsonen. Resultaterne har ligget på den pæne side, og overskuddene i S&P 500-virksomhederne skønnes nu at være steget 14,2 pct. ifølge Thomson Reuters.

Dagens nøgletal gav ikke anledning til overraskelser. ADP's beskæftigelsesrapport lå på linje med forventningerne, og såvel ISM som PMI for servicesektoren skød en anelse over analytikernes estimater.


FINANS I TOP

Finanssektoren lå lunt i svinget på grund af udsigterne til højere renter. Stigninger på 0,5-1,0 pct. til Bank of America, JPMorgan og Citigroup afstak kursen, og hele segmentet steg 0,6 pct.

Modsat blev ejendomspapirerne onsdagens største tabsgivende undergruppe med et fald på 1,3 pct.

Fra regnskabssæsonen stod Apple skoleret efter tirsdagens sene kvartalsfremlæggelse. Et mindre salg af iPhones end ventet gav anledning til bekymringer, der oversteg begejstringen for et øget aktietilbagekøb. Apples aktie blev sendt 0,3 pct. ned.

Yum Brands, der står bag fastfoodkæder som Kentucky Fried Chicken, Taco Bell og Pizza Hut, leverede stærke resultater i første kvartal, hvor både det sammenlignelige salg og overskuddet slog forventningerne i markedet. Yum-aktien steg 2,9 pct.

Aktien i den amerikanske telekæmpe Sprint faldt derimod trods et regnskab med en bedre end ventet omsætning og indtjening. Men investorerne savnede detaljer om, hvilke tiltag selskabet planlægger at gennemføre, og kombineret med en direkte kundeafgang gav det anledning til et styrtdyk på godt 14 pct.

The New York Times Co. havde den største kvartalsvise vækst i omsætningen i seks år i første kvartal. De mange slagsmål med præsident Trump har givet pote i abonnementsafdelingen, og aktien steg 12,6 pct.

Efter børstid var der et flot regnskab fra Facebook, der kunne booke et overskud svarende til 1,04 dollar per aktie efter en stigning på 76 pct.

Men advarsler om, at væksten i selskabet vil aftage, da antallet af reklamer ikke kan stige mere uden at gøre brugerne utilfredse, fik aktien til at falde 2,4 pct. i eftermarkedet.