Aktier: Lille grønt pust afløser aktiefald

Der er ikke meget fremdrift på de amerikanske børser onsdag. Men fra at være faldet tirsdag med op til 1,5 pct. peger S&P 500-indekset i et plus på 0,1 pct.

De tunge aktier i Dow Jones stiger med 0,1 pct. efter et fald tirsdag på 1,4 pct., mens Nasdaq stiger med 0,4 pct. efter et drop på 1,1 pct.

Aktierne stiger trods en meningsmåling fra Bloomberg, der viser, at republikanske Donald Trump fører i Ohio med et forspring på 5 pct.point i forhold til demokraten Hillary Clinton. Ohio er historisk en stat, der har støttet den vindende præsidentkandidat i alle valg siden 1964, skriver Bloomberg News.

- Hvis Trump går hen og vinder, vil det være en overraskelse og ikke gøre noget godt for hverken markederne eller økonomien, siger Christian Stocker, strateg hos Unicredit Bank, til Bloomberg News.

- Den amerikanske centralbank er en af de mest vigtige elementer for investorerne i øjeblikket, men snart vil valget som tema komme i forgrunden, lyder det fra ham.

Det er dog sjældent, at aktierne påvirkes af det amerikanske valg, før det bliver november. Men analytikere fra Citigroup advarede i sidste måned om, at aktierne ville droppe, hvis det så ud til, at Trump lå i spidsen.

Overordnet er det den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der fortsat spøger i hjernebarken hos investorerne. Federal Reserve kommer med en rentemelding om en uge - og indtil da vil det blandt andet være torsdagens detailsalg, producentpriser og industriproduktion, der vil være fokus på.

Ser man på selskaberne, er Monsanto i fokus, efter at selskabets ledelse har accepteret det fjerde tilbud fra tyske Bayer. Tyskerne vil betale 128 dollar per aktie. Monsanto stiger med 0,4 pct.

Herbalife, der sælger kosttilskud, skønhedsprodukter og slankemidler, stiger med 3,2 pct., efter at milliardæren og storinvestoren Carl Icahn har bedt Federal Trade Commission om tilladelse til at købe op til halvdelen af selskabet efter at have købt næsten 3 mio. aktier alene i de seneste par uger.

Og så lægger biotekselskabet Sarepta Therapeutics 19,6 pct. til kursen, efter at Ron Farkas kan være på vej væk fra den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA. Ron Farkas har været meget kritisk over for data om et lægemiddel fra selskabet. Det handler om en lægemiddel mod en dødelig muskelsygdom - og nu ser det ud til, at Sarepta kan få fremskyndet en godkendelse, vurderer en analytiker hos Oppenheimer & Co. i et notat.

Og så tager Vitae Pharmaceuticals kursraketten med et hop på 157,1 pct., efter at Allergen har oplyst, at man vil købe selskabet for 639 mio. dollar.