Aktier: Lille fald på ugens første handelsdag

En stærkere dollar og en svagere oliepris ramte metal- og energiselskaberne i USA mandag, og det satte sit præg på det amerikanske aktiemarked, der endte dagen med mindre fald.

S&P 500-indekset faldt 0,3 pct. til 2168,48, mens Dow Jones-indekset gik 0,4 pct. tilbage til 18.493,06, og Nasdaq-indekset sank 0,1 pct. til 5097,63.

Prisen på en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, faldt mandag 2,4 pct. til 43,13, og det sendte olie- og energisektoren mod bunden.

På det seneste er aktiekurserne på den anden side af Atlanten ellers steget pænt, men markedet tog en puster på ugens første handelsdag.

FLERE STORE BEGIVENHEDER
Ugen byder på flere store begivenheder, og investorerne holder fortsat skarpt øje med de mange amerikanske regnskaber, men vender efterhånden også blikket mod ugens møder i både den japanske og den amerikanske centralbank.

»Det er et lille fald fra rekordstigningen, efter at markedet kom igen efter tabene fra brexit. Der er eufori i markedet på grund af potentialet for flere lempelser centralbanken.«

»Sammen med regnskaberne, der overgik forventningerne, førte det markedet højere. Nu har vi haft chancen for at fordøje stigningerne, og vi ser et lille udsalg,« siger Todd Lowenstein, der er direktør for research hos Highmark Capital Management, til Bloomberg News.

REGNSKABER I FOKUS
På selskabssiden stjal en række regnskaber spotlyset.

Det amerikanske teleselskab Sprint fik et løft på hele 27,7 pct. Selskabet offentliggjorde mandag et regnskab for første kvartal, der var en positiv overraskelse.

Sprint landede et justeret driftsresultat (EBITDA) på 2,46 mia. dollar mod ventet 2,34 mia. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Amerikanske Kimberly-Clark, der står bag papirlommetørklæderne af mærket Kleenex, overgik også markedets forventninger i sit andet kvartal. Regnskabet mandag viste, at selskabet kom ud af kvartalet med en justeret indtjening per aktie på 1,53 dollar mod ventet 1,47 dollar ifølge Bloombergs indsamlede estimater. Selskabets aktie faldt dog 1,5 pct. mandag.

Efter børslukketid fremlagde elektronikkæmpen Texas Instruments desuden et regnskab for andet kvartal, der viste en omsætning og en indtjening, der var en smule højere en kalkuleret blandt analytikerne.

Lommeregnerproducenten overraskede også med salgsforventningerne til tredje kvartal. Mandag forud for regnskabet steg selskabets aktie 1,1 pct., mens den går frem med 6,2 pct. i eftermarkedet.

VERIZON KØBER YAHOO
Allerede inden mandagens børsåbning blev det efter længere tids spekulation officielt, at telekoncernen Verizon overtager kerneforretningen hos Yahoo, der især er kendt for sin webbaserede søgemaskine.

Ifølge Bloomberg News har Verizon oplyst, at det køber Yahoos internetforretning til en samlet pris på omkring 4,83 mia. dollar - svarende til 32,7 mia. kr.

Verizon faldt 0,4 pct., mens Yahoo faldt med 2,7 pct. oven på nyheden.