Aktier: Lille fald mandag og udsigt til lille fald tirsdag

De amerikanske aktier svingede lidt op og lidt ned i mandagens handel, men da markedet lukkede var resultatet stort set uændret.

Læs mere
Fold sammen

Investorerne tygger på de seneste regnskaber og ser frem mod de kommende rapporteringer samt ikke mindst mødet i den amerikanske centralbank i morgen, onsdag, hvor der ikke ventes en renteændring. Til gengæld vil ordene fra mødet blive nærlæst.

S&P-indekset lukkede med et fald på 0,2 pct. i indeks 2071,18, mens Nasdaq-indekset, der er domineret af teknologi-aktier, lukkede 0,1 pct. højere i indeks 5034,70. Det gode gamle Dow Jones-indeks lukkede med et fald på 0,1 pct. i indeks 17.623,05.

Teknologi- og energiaktier, der har drevet den senere tids stigninger, faldt mandag. Apple satte sig 3,2 pct., efter at selskabets leverandør Dialog Semiconductor landede en omsætning under det ventede, og også forventningerne skuffede analytikerne. Apple er Dialogs største kunde. Olieselskabet Chevron faldt 2,7 pct., da olieprisen faldt til det laveste niveau i to måneder.

Det er store regnskabsuge i denne uge, hvor 160 selskaber i det 500 selskaber store S&P 500-indeks kommer med tal. Blandt andre leverer Pfizer, Ford og Apple. Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg venter analytikerne, at indtjeningen i indeksets selskaber falder med 6,1 pct. i tredje kvartal.

Efter at være faldet til det laveste niveau i august er det toneangivende indeks nu 11 pct. oppe og kun 3 pct. under rekordniveauet fra maj. Indekset er fortsat på vej mod den bedste måned siden 2011 med råvare-, industri og teknologi-aktier i front, oplyser Bloomberg News.

Tirsdag leveres, der regnskaber fra Ford Motor, United Parcel Service og Pfizer før børsåbning, mens der efter børsåbning leveres fra Apple og Twitter.

De amerikanske futures peger mod et lille fald, da futures på de tre store indeks ligger omkring 0,2 pct. lavere tirsdag morgen i Asien.

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk