Aktier: Lille comeback i vente til aktierne

Der er udsigt til et lille comeback for de danske aktier onsdag, som dog i størrelse ikke helt ventes at matche det klare fald på 2 pct., der ramte eliteaktierne i C20 tirsdag.

Læs mere
Fold sammen

Dårlig stemning spredte sig fra Asien tirsdag og ramte de fleste af verdens børser, men onsdag morgen er der bedre takter, og futures peger på indeksløft på 0,5 pct. til 0,7 pct. på de større aktiemarkeder i Europa.

Stemningen vil dog generelt være afventende, påpeger Nordeas seniorstrateg Tine Choi onsdag morgen, da mange investorer med spænding ser frem til torsdagens ECB-rentemeddelelse og pressemøde.

- Flere ECB-medlemmer har i den forgange uge allerede åbnet for, at det nedadrettede pres på inflationen er tiltaget, og det bliver derfor spændende at se, hvad Mario Draghi har at sige ved torsdagens pengepolitiske møde. Investorerne vil være på udkig efter hints om, hvor tæt ECB er på at lempe yderligere, bemærker Tine Choi, som forventer en fastholdt politik men signaler om mulig yderligere stimulans.

Onsdag bringer dog i hvert fald ét spændende nøgletal med sig i form af ADP-jobrapporten for august, en forløber for den officielle amerikanske beskæftigelsesrapport fredag. Økonomerne venter en jobskabelse på 200.000 i det private onsdag.

IC Group er dagens største danske selskabshistorie, da modeselskabet leverer sit årsregnskab i morgentimerne.

DSV bringer sig selv i fokus i løbet af dagen med en kapitalmarkedsdag i hovedkvarteret i Hedehusene. Her er der fokus på DSV's strategi og markedsforhold, og ledelsen, herunder topchef Jens Bjørn Andersen, præsenterer de seneste udsigter for alle tre hoveddivisioner. DSV-aktien startede året i højt gear, men er de seneste uger, på linje med resten af C20-aktierne, presset tilbage af uroen i Kina.

GN Store Nord og William Demant Holding har fået nyt fra høreapparatmarkedet i form af årsregnskab fra den unoterede, danske producent Widex. Konkurrenten øgede omsætningen i 2014/15 til 3,3 mia. kr. fra 3,1 mia. kr., mens driftsresultatet (EBITA) steg til 418,4 mio. kr. mod 280,6 mio. kr.

I småtingsafdelingen fortæller det lille færøske olieselskab Atlantic Petroleum, at det øgede produktionen en anelse i august. Her blev der pumpet 48.000 tønder olieækvivalenter, eller 1548 per dag, op til selskabet fra de tre felter Chestnut, Ettrick og Blackbird. I juli producerede selskabet 1419 tønder per dag.

ISS er desuden blevet en storaktionær fattigere, idet Greenlight Capital har reduceret sin beholdning til lige under de 5 pct., der udgør den officielle grænse.