Aktier: Lille aktieplus med tech og energi i top

Det amerikanske aktiemarked lukkede igen i plus tirsdag, hvor troen på et fortsat britisk medlemskab af EU holdt hånden under markedet, mens energi-selskaberne og teknologikoncernerne trak de store aktieindeks op.

Onsdag morgen peger ikke i nogen specifik retning på de asiatiske markeder. Tokyo-børsen falder 0,9 pct., mens de kinesiske børser stiger omkring 0,5 pct. De amerikanske futures er marginalt positive i omegnen af 0,1 pct.

Tirsdag lukkede S&P 500-indekset med et plus på 0,3 pct. til 2088,90. De tunge aktier i Dow Jones steg 0,1 pct. til 17.829,73, og Nasdaq-papirerne sluttede også 0,1 pct. højere i 4843,76.

YELLEN NEDTONEDE ØKONOMISK FREMGANG

Federal Reserves topchef Janet Yellen redegjorde for centralbankens pengepolitik over for Kongressen. Hun signalerede fortsat opmærksomhed på de økonomiske udsigter og noterede, at data indikerer om - og ikke hvornår - det pengepolitiske udvalg ser tydelige tegn på forbedring.

Og mens opmærksomheden for en gangs skyld kun delvist var på Janet Yellens kommentarer, lå torsdagens britiske afstemning om fortsat medlemskab af EU som en dyne over markedet.

- Det er ligesom dengang med Grækenland, hvor der er et skift i markedet, hver gang en meningsmåling peger på den ene eller anden retning af brexit. Der kommer ikke til at ske noget som helst, indtil afstemningen er overstået. Janet Yellens tale fik en overfladisk dækning og lige så overfladisk interesse fra de investorer, jeg har talt med, siger aktierådgiver Michael Antonelli fra Robert W. Baird & Co. i Milwaukee til Bloomberg News.

LILLE OVERVÆGT AF POSITIVE UNDERSEGMENTER

Der var stigninger i seks af de ti underindeks i S&P 500-indekset, hvor energi- og teleselskaberne nød godt af investorernes gunst for anden dag i træk.

Olieselskaberne blev løftet af fortsatte stigninger i oliepriserne med stigninger til Marathon Oil og Murphy Oil på henholdsvis 4 og 2,5 pct., mens oliegiganterne Chevron og Exxon Mobil begge lukkede med et plus på over 0,5 pct.

Teleselskaber og it-relaterede aktier klarede sig også godt med et plus til AT&T samt Verizon tæt på 1 pct., mens Microsoft spurtede fra felten med et plus på 2,2 pct.

Selskabsspecifikt indgik flyproducenten Boeing en hensigtserklæring om at sælge passagerfly til Iran Air. Salgene skal godkendes af de amerikanske myndigheder, og det er den første store kontrakt mellem et amerikansk og et iransk selskab, siden sanktionerne som følge af Irans atomprogram blev løftet tidligere på året. Boeing-aktien faldt 0,9 pct.

REGNSKABER EFTER LUKKETID

Pakketransport-selskabet Fedex fremlagde et lidt bedre regnskab for fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår end ventet efter Wall Streets lukketid. Prognosen for årsresultat lå på linje med analytikernes estimater, men det var eksklusive effekten af det nylige afsluttede køb af hollandske TNT Express, hvilket skuffede analytikerkorpset. Aktien faldt 1,2 pct. i eftermarkedet.

Softwareproducenten Adobe leverede et godkendt andet kvartal af regnskabsåret efter lukketid, men også her skuffede selskabet med forventningerne til indeværende regnskabsperiode. Adobe-aktien faldt 4,7 pct. i det amerikanske eftermarked.