Aktier: Lidt ned med fokus på teknologi-aktier

Det gik fredag som præsten prædikede før åbningen af det amerikanske marked.

Læs mere
Fold sammen

Markedet ligger som pejlet på futuresmarkedet før åbningen - lidt ned.


Det er slut på regnskabssæsonen og markedsdeltagerne sunder sig, men de er lift forvirrede omkring den nærmeste fremtids udvikling for såvel den amerikanske centralbanks rentepolitik, den græske balancegang på kanten af afgrunden, den efterhånden noget opslidende dollarstyrkelse samt de mange udsving i råvarepriserne foruden blandede nøgletal, der påvirker markederne.

Fredag efter små fem minutters handel ligger det tre store amerikanske aktieindeks - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq-indekset - med fald på under 0,1 pct. uden de store regnskabsnyheder, men med et par selskabsnyheder af de helt store.


Chip-producenten Altera stiger 5,3 pct. til 49,43 dollar. Det skyldes rygter i New York om, at Intel skulle være på vej med et bud på 15 mia. dollar for chipproducenten.


Torsdag meddelte singaporianske Avago Technologies, som producerer halvledere, at man vil købe amerikanske Broadcom, der producerer trådløse chips, for 37 mia. dollar. Det vil være det største teknologiopkøb nogensinde, skriver Bloomberg News.

Broadcom stiger 1,2 pct. til 56,91 dollar fredag efter at være lettet med over 20 pct. torsdag på Avagos interesse.

/ritzau/FINANS