Aktier: Lidt mere lyssyn fra handelsstart

Et lidt lysere syn på selskabernes regnskaber, end det ses i Europa, præger fra handelsstart udviklingen på de amerikanske aktiemarkeder.

Læs mere
Fold sammen

De tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, spiller ud med stigninger på 0,2-0,4 pct., mens det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks holder sig til en stigning på mere beherskede 0,1 pct.

Både øst og vest for Atlanterhavet er børsmarkederne optaget af regnskabssæsonen, som er på sit højeste, men i USA er det de positive overraskelser, der dominerer dagens rapporter, der indtil videre er løbet ind fra blandt andet Bristol-Meyers, Dow Chemical, Twitter og Tesla, ligesom også halvlederkoncernen Qualcomm har præsteret positivt nyt.

Medicinalgigant Bristol-Myers Squibb løftes 4,2 pct. i den indledende handel efter opjustering af forventningerne på baggrund af et fremgangsrigt tredje kvartal. Omsætningen steg med 21 pct. til lige over 4,9 mia. dollar fra 4069 mio. dollar året før. Samtidig blev det justerede resultatet per aktie mere end fordoblet til 0,77 dollar.

Dow Chermical, der er på vej til at blive lagt sammen med Dupont i en fusion til 130 mia. dollar, nåede en omsætning på 12,5 mia. dollar i kvartalet mod ventet 12,0 mia. dollar ifølge estimater fra Bloomberg News. Kemigigantens aktie stiger 1,3 pct. efter åbningen.

Det sociale medie Twitter stiger 2,3 pct., efter at selskabet landede bedre end ventet på både indtjeningen og antallet af aktive brugere og alligevel vælger at reducere antallet af medarbejdere med 9 pct.

Twitters ordinære overskud per aktie blev på 13 cent mod ventet 9 cent ifølge estimater fra Bloomberg News. Selskabet havde i tredje kvartal 317 mio. månedlige aktive brugere (MAUS) i gennemsnit per måned. Der var ventet 315,2 mio.

Tesla har præsenteret sit første kvartalsoverskud siden 2013, og aktien stiger 4,3 pct. 2013.

En større transaktion er på vej i it-verdenen, efter at amerikanske Qualcomm har lagt et købstilbud på den hollandske halvlederproducent NXP Semiconductors. Bestyrelsen i begge selskaber har godkendt transaktionen, hvor Qualcomm tilbyder at købe alle aktierne i NXP for 110 dollar per styk, svarende til en samlet pris på omkring 47 mia. dollar.

Overtagelsen modtages med et kurshop på 4,5 pct. i den indledende handel.