Aktier: Lettere negativ åbning i vente

Pilen peger nedad for de europæiske aktiebørser torsdag, hvor der er negativt input fra det amerikanske marked såvel som de asiatiske børser.

Læs mere
Fold sammen

Det brede amerikanske S&P 500-indeks endte onsdag 0,2 pct. lavere, efter at det ved dansk børslukketid havde ligget i et lille plus. Futures på indekset peger samtidig på et fald på 0,3 pct., når markedet i USA åbner torsdag.


- I aftes blev det til små aktiekursfald i USA, og p.t. ligger de amerikanske aktiefutures i et minus. Euro Stoxx-indekset sluttede onsdag i et lille plus, men en del tyder nu på mindre aktiekursfald fra morgenstunden, skriver Sydbank i en morgenberetning.


Futuren på det tyske marked indikerer da også en negativ europæisk aktieåbning. Den ligger ved 8.05-tiden til et fald på 0,3 pct. Herhjemme endte C20 Cap-indekset med et lille fald på 0,04 pct. til 961,5.

En mindre eurostyrkelse kan også medvirke til en negativ europæiske aktieåbning, da udviklingen kan lægge en smule pres på de eksportorienterede europæiske virksomheder. Euro handels torsdag morgen i 1,1190 dollar mod et niveau på 1,1143 dollar onsdag eftermiddag.


Den tyske forbrugertillid faldt i oktober til 9,6 fra 9,9 i september. Det viser en opgørelse fra GfK ifølge Bloomberg News. Udviklingen var dermed en smule dårligere end ventet, idet økonomerne havde estimeret et niveau på 9,8. Senere på formiddagen kommer vendes blikket igen mod Tyskland, idet der kl. 10 kommer Ifo-tal.

Fra USA kommer der tal for varige goder, nytilmeldte ledige og salget af nye huse, og sent torsdag aften, kl. 23 dansk tid, retter spotlyset sig mod den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, som holder en tale om inflationsdynamik og pengepolitik.


Der er ikke de store selskabsspecifikke nyheder torsdag. Novo Nordisk vil for fortsætte med at være i fokus som følge af, at den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, omkring 1. oktober ventes at melde ud, om den kan give Novos nye langtidsvirkende insulin, Tresiba, markedsføringstilladelse i USA. Det betyder, at der vil blive holdt øje med Novo i den kommende uge, sagde chefhandler Mads Zink fra Danske Bank onsdag til Ritzau Finans.

Novo-aktien steg onsdag 1,6 pct. til 371,30 kr.


A.P. Møller-Mærsk vil udstede nye obligationer for samlet 1 mia. dollar svarende til 6,7 mia. kr. - og det har sat gang i spekulationerne om, hvad pengene skal bruges til, og om der er et stort opkøb på vej, skriver Bloomberg News. Mærsk B faldt onsdag 0,8 pct. til 10.400 kr.

Coloplast kan fortsætte i negativt fokus efter selskabets tredje nedjustering på ni måneder efter børstid tirsdag. Nedjusteringen tirsdag skyldes yderligere hensættelser på 3 mia. kr. til amerikanske retssager, og det var en melding, der sendte aktien ud i et fald på 4,7 pct. til 457,70 kr.


NKT kan få opmærksomhed oven på den kapitalmarkedsdag, som selskabet onsdag holdt for analytikere, investorer og presse. Her var der fokus på de strategier, der skal sikre selskabet en styrket indtjening de kommende år. Onsdag endte NKT-aktien 0,1 pct. lavere i 355,90 kr.