Aktier: Lettelsens suk udeblev efter ventet fransk valgresultat

Medvind fra et lettelsens suk efter Emmanuel Macrons franske valgsejr udeblev på de europæiske aktiemarkeder mandag, hvor handlerne i stedet trækker kursene ned. Mandag middag ligger det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks 0,3 pct. lavere.

Arkivfoto. Medvind fra et lettelsens suk efter Emmanuel Macrons franske valgsejr udeblev på de europæiske aktiemarkeder mandag, hvor handlerne i stedet trækker kursene ned. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEVEN SAPHORE

På de store markeder ligger de toneangivende indeks 0,1 pct. højere for FTSE 100-indekset i London, mens det franske CAC 40-indeks falder 0,9 pct., og DAX-indekset i Frankfurt falder 0,3 pct.

Udviklingen indikerer, at investorerne altovervejende havde indregnet Macrons valgsejr i kurserne op til søndagens valg. Og mandag er det i stedet blev tid til gevinsthjemtagning.

Men på lidt længere sigt har resultatet af det franske valg potentiale til at påvirke markederne positivt, mener strateg i Citigroup Jonathan Stubbes.

»Resultatet vil løsne den politiske håndbremse, som har præget investorerne indtil nu,« siger han til Bloomberg News og antager, at de internationale investorer inklusive de amerikanske, nu vil købe flere europæiske aktier.

Mandag er en specielt dårlig dag for hollandske PostNL der har fremlagt regnskab med skuffende udvikling i den underliggende driftsindtjening. Aktien falder 6,7 pct.

Omvendt er der fremgang til den britiske ejendomsudvikler Intu, efter at finanshuset Kempen & Co. har løftet anbefalingen af aktien til »køb« fra »sælg«. Aktien stiger 3,1 pct.

Svenske Hennes & Mauritz øgede i april salget med 7 pct. i forhold til samme måned sidste år, oplyser beklædningsmastodonten. Det giver en kursstigning på 1,3 pct. på børsen i Stockholm.