Aktier: Lettelsen breder sig blandt danske aktier efter drøje kurshug

Efter fem handelsdage på stribe med kursklø er stemningen omkring det danske aktiemarked igen til den positive side onsdag morgen.

Foto: Nasdaq Copenhagen

Tirsdag faldt C20 Cap-indekset med 2,7 pct. på stigende frygt for, at briterne har tænkt sig at stemme sig ud af EU-samarbejdet ved folkeafstemningen den 23. juni, og siden tirsdag i sidste uge var det danske eliteindeks inden handelsstart onsdag dykket med samlet 87,34 indekspoint - eller 8,3 pct.

Men fra start onsdag løftes eliteindekset med 1,9 pct. til 985,99.

SAS LETTER EFTER AFBLÆST STREJKE

På selskabssiden er der fokus til flyselskabet SAS, der tirsdag eftermiddag lykkedes med at afblæse den strejke, der ellers har kørt blandt de svenske piloter.

En ny lønaftale blev indgået, og dermed ser alle flyvninger igen ud til at blive genoptaget. Aftalen blev landet efter dansk lukketid, men det svenske marked havde stadig åbent, og her nåede SAS-aktien at stige med 2,7 pct. til 19 svenske kr.

Det giver derfor et efterslæb til SAS-aktiens danske notering, men det bliver der rettet op på i onsdagens tidlige handel, hvor SAS letter med 3,4 pct. til 15,30 kr.

NOVO IGEN UNDER LUP

Fokus er der også fortsat til medicinalkæmpen Novo Nordisk, der fik læsterlige klø tirsdag oven på offentliggørelsen af udvidede data fra Leader-studiet med Victoza sent mandag.

Studieresultaterne var klart positive og ventes af Novo selv at blive medvirkende til at stabilisere markedsandelen for GLP-1-analogen, der fortsat er klar global markedsleder, men over de seneste måneder har tabt terræn på markedsandelen.

Novo-aktien stiger med 2,1 pct. til 350,20 kr. efter tirsdagens fald på 5,6 pct.

Transport- og logistikselskabet DSV har fået indledt analysedækning hos amerikanske Citigroup med den negative anbefaling "sælg" og et kursmål på 250 kr.

DSV-aktien stiger dog alligevel med 1,3 pct. til 280 kr. i det generelt positive marked.

Aller øverst i C20 Cap-indekset er Genmab, der også har været hårdt ramt over de fem seneste handelsdage med fald. Aktien stiger uden selskabsspecifikke nyheder med 3,7 pct. til 1133 kr fra start.

Blandt sidepapirerne er Matas for anden dag i træk i god form. Tirsdag blev der holdt kapitalmarkedsdag i selskabet, og det overbeviste tilsyneladende investorerne, der sendte aktien op med 3,6 pct. i det ellers helt røde marked.

Overbevist er Jyske Bank også blevet efter kapitalmarkedsdagen, og banken løfter derfor sin anbefaling af Matas til "stærkt køb" fra "køb", mens kursmålet hæves til 170 kr. fra 150 kr.

Matas stiger tirsdag morgen med 1,3 pct. til 118 kr.

Tilbage i C20-regi kan TDC glæde sig over, at Telia skruer op for mobilpriserne over for nye kunder i Danmark. Dermed følger teleselskabet i hælene på konkurrenten Telenor - og også TDC - der også løbende har gjort det dyrere at være kunde over de seneste måneder.

TDC-aktien stiger med 1,1 pct. til 30,96 kr.

Fra regnskabsfronten har der været nyt fra TK Development, som efter første kvartal af regnskabsåret 2016/17 fastholder sine forventninger til hele året om et resultat før skat på 10-30 mio. kr.

I selve regnskabet blev både omsætning og bruttoresultat løftet, og TKD-aktien stiger med 5,3 pct. til 7 kr. fra start.

/ritzau/FINANS