Aktier: Lettelse over Federal Reserve giver pæne stigninger i Asien

De fjernøstlige aktiemarkeder ligger med pæne stigninger torsdag morgen, hvor bekymringer om, hvorvidt den amerikanske centralbank, Federal Reserves, vil hæve renten endelig er indfriet med en forhøjelse på 25 basispoint.

Foto: YOSHIKAZU TSUNO. Tokyo Stock Exchange i Tokyo.
Læs mere
Fold sammen

- Der er en følelse af lettelse, efter at de (Federal Reserve, red.) endelig hævede renten. Det er netto positivt, så vidt angår markedsstemningen. Det har fjernet timingen af forhøjelsen fra diskussionen, så vi er over det bump. Nu er spørgsmålet, hvor gradvis normaliserings-profilen er, og hvor risikoen ligger, siger strateg Chris Green fra First NZ Capital Group til Bloomberg News.

De gode udsigter for den japanske økonomi smitter af i Japan, hvor det toneangivende japanske aktieindeks, Nikkei 225, og det bredere Topix-indeks øger 1,6 pct.

I Kina er investorerne også positive, mens øjnene er rettet mod effekten af Federal Reserves træk, der i først omgang giver en svækket yuan, efter at den kinesiske centralbank, Peoples Bank of China, torsdag har reduceret referencekursen for tiende dag i træk.

Shanghai Composite stiger 1,5 pct., og CSI 300 øger 1,7 pct., mens Hongkongs Hang Seng stiger 1,0 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med fald på 0,3 pct. torsdag morgen.