Aktier: Lettelse over FBI-chefs høringssvar gav mindre plusser

De amerikanske investorer trak vejret en anelse lettere onsdag, efter at det skriftlige høringssvar fra tidligere FBI-direktør James Comey ikke føjede nye problemer til undersøgelsen af russisk indblanding i sidste års amerikanske præsidentvalg.

Læs mere
Fold sammen

I stedet afventede markedsdeltagerne torsdagens verbale høring i Senatet samt valget i Storbritannien og det pengepolitiske møde i Den Europæiske Centralbank.

S&P 500-indekset sluttede onsdag med et plus på knap 0,2 pct. i 2433,14. Det tunge Dow Jones-indeks steg 0,2 pct. og lukkede i 21.179,69, og Nasdaq-indekset øgede 0,4 pct. til indeksværdien 6297,38.

Onsdagens skriftlige forklaring fra James Comey gav en vis lettelse i markedet.

- De håbede, at der ikke ville være noget, der var mere giftigt. Så svaret var ikke så katastrofalt, som det kunne have været, siger handelschef Peter Costa fra Empire Executions til Reuters.

Torsdag morgen samler interessen sig om det britiske parlamentsvalg samt Den Europæiske Centralbanks pengepolitiske møde.

Der er små stigninger på børsen i Tokyo, og også de øvrige asiatiske markeder ligger i positivt territorium. De amerikanske futures handles samtidig med stigninger på 0,1 pct.

FINANS I TOP OG ENERGI I BUND

Der var bud efter finansaktierne i onsdagens handel. Sektoren har ligget underdrejet de seneste dage, hvor renterne har vist vejen sydover. Men en vending i rentebilledet fra tidligt onsdag morgen fik igen banker og finanshuse frem i forreste række.

Finanssektoren steg 0,8 pct. og var klart onsdagens bedste undergruppe i S&P 500-sammenhæng.

I den modsatte ende af spektret lå energisegmentet. De i forvejen vigende oliepriser fik et skud for boven af lageropgørelsen fra det amerikanske energiministerium, der viste en overraskende stigning på mere end 3 mio. tønder i sidste uge.

Analytikerne havde imødeset et fald i samme størrelsesorden, og markedets reaktion var ikke til at tage fejl af - et lodret prisfald på næsten 4 pct.

Devon Energi of Anadarko droppede næsten 6 pct. hver, og energisektoren som helhed faldt 1,5 pct. efter kursfald i 31 af gruppens 34 selskaber.

Prisfaldet i oliemarkedet var dog ikke så skidt, at det ikke var godt for noget. Flyselskaberne fik generelt glæde af lavere brændstofpriser med stigninger til Delta Airlines og American Airlines på over 2 pct. til følge.

Blandt enkeltaktierne var smykkeselskabet Signet Jewelers dagens største vinder i S&P efter en stigning 4 på pct.

Smykkekoncernen fik et skulderklap af analytikerne hos Bank of America Merrill Lynch, der ser stort potentiale i aktien, hvis tingene flasker sig, og den igangværende stabilisering af markedet fortsætter.

Chipproducenten Advanced Micro Devices har indgået et partnerskab med Apple, hvor selskabets chip skal indgå i den nye iMac Pro. Advanced Micro Devices-aktien steg 2,9 pct.

Den internetbaserede bilforhandler Carvana fremlagde den første kvartalsrapport som børsnoteret selskab. Virksomhedens prognoser slog analytikernes forventninger, og markedet kvitterede med at sende aktien næsten 33 pct. op.