Aktier: Lettelse gav positive europæiske markeder efter uro

Der var fremgang på størstedelen af de store børser i Europa tirsdag, efter at en række bekymringer ikke længere tyngede investorerne i samme grad som tidligere.

Investorernes stigende risikoappetit fortsatte dermed, efter at orkanen Irma mistede noget af pusten ind over land i USA, og frygten for en eskalering af forholdet til Nordkorea blev dæmpet.

- Markedsstemningen forbedres fortsat igen, da de risikobegivenheder, der drev søgningen mod sikre havne i slutningen af sidste uge, fortsat bliver mindre, hvilket har hjulpet dollar og aktier højere, siger Richard Perry, markedsanalytiker hos Hantec Markets, til Marketwatch.

Han henviser til, at styret i Nordkorea eksempelvis afholdt sig fra at affyre missiler i anledningen af nationaldagen i weekenden.

Tirsdag advarede Nordkorea om, at USA kommer til at føle "den største smerte" nogensinde, efter at amerikanerne har fået indført nye sanktioner mod Nordkorea igennem FN's Sikkerhedsråd.

Det så ikke ud til at have den store effekt på finansmarkederne, og det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg 0,6 pct.

I Frankfurt og Paris var der stigninger på henholdsvis 0,4 pct. og 0,7 pct., mens FTSE 100-indekset i London endte med et fald på 0,1 pct. efter offentliggørelsen af britiske inflationstal.

På selskabssiden var der fokus på Ashtead, der udlejer entreprenørudstyr, efter at det britiske selskab kom ud af første kvartal af det forskudte regnskabsår 2017/18 med en fremgang i både omsætningen og resultatet, der var højere end ventet blandt analytikerne ifølge Bloomberg News.

Samtidig fortalte Ashtead, at det forventer, at ødelæggelserne efter de kraftige orkaner Harvey og Irma, der den seneste tid har ramt USA, vil føre til en stigende efterspørgsel. Aktien steg 4,9 pct.

I toppen af det fælleseuropæiske indeks endte Dormakaba, der producerer sikkerheds- og adgangsløsninger, efter en fremgang på 8,5 pct. Det schweiziske selskab offentliggjorde tirsdag årsregnskab, og tallene viste en EBITDA-margin, der slog de analytikerestimater, som var indsamlet af Bloomberg.

/ritzau/FINANS