Aktier: Let positiv stemning før ECB-møde

Den Europæiske Centralbanks Mario Draghi Fold sammen
Læs mere
Foto: RALPH ORLOWSKI

Stemningen er generelt positiv på de europæiske aktiemarkeder tidligt torsdag eftermiddag forud for de imødesete meldinger fra Den Europæiske Centralbank, ECB, og topchef Mario Draghi.

I det brede Stoxx 600-indeks, der ligger 0,4 pct. højere, sikrer aktierne inden for teknologisektoren og bilbranchen fremgang, mens mediesektoren og de store råvareselskaber hænger i bremsen.

ECB-mødet er ventet med spænding, da det kan være her, at Mario Draghi løfter sløret for centralbankens nedtrapning af de løbende obligationsopkøb. Udmeldingen kan dog også blive udskudt til et senere møde, påpeger iagttagere.

Derudover er der en positiv undertone fra USA, hvor der onsdag blev annonceret en finanspolitisk plan omfattende en tre måneders suspension af det amerikanske gældsloft, med opbakning fra såvel demokrater som republikanere og med støtte fra præsident Donald Trump.

Blandt enkeltaktierne har det franske konsulenthus Sopra Steria lagt sig i spidsen med et løft på 6,8 pct. efter en positiv anbefaling fra Exanes analytikere.

Det schweiziske teknologiselskab AMS stiger 5,6 pct. på udsigterne til, at Apple kan være på vej med ordrer på 3D-sensorer, som AMS er en af de førende inden for.

Outsourcingfirmaet Capita er til gengæld faldet til bunds med et dyk på 4,2 pct., efter at selskabet har måttet ændre sin regnskabspraksis for at leve op til nye regler. Det har blandt andet kostet 30 pct. af sidste års overskud.