Aktier: Let positiv begyndelse på ryggen af grønt Europa

Inspireret af god stemning blandt de europæiske aktier er også de amerikanske af slagsen kommet fornuftigt i gang med tirsdagens handel.

Traders work on the floor of the New York Stock Exchange in New York, U.S., June 1, 2016. REUTERS/Lucas Jackson Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON

Fra start stiger de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, alle med 0,2 pct.

Det er fortsat briternes afstemning omkring fortsat EU-medlemskab, der præger bevægelserne, men i USA er der også fortsat opmærksomhed omkring den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og timingen for stramningerne af dennes pengepolitik.

Og her kan investorerne få mere nyt tirsdag eftermiddag dansk tid - og kort efter åbningen af det amerikanske marked - når chefen for Federal Reserve, Janet Yellen, redegør for netop pengepolitikken hos Senatet klokken 16.00.

På selskabssiden er det værd at holde øje med flyproducenten Boeing, der har indgået en hensigtserklæring om at sælge passagerfly til Iran Air, hvis salgene godkendes af de amerikanske myndigheder.

Det er nemlig den første store kontrakt mellem et amerikansk selskab og et iransk af slagsen, siden amerikanerne tidligere på året løftede sanktioner mod landet som følge af dets atomprogram.

Boeing-aktien stiger med 0,1 pct. til 132,92 dollar i den tidlige handel.

Fra regnskabsfronten er der rapporteringer fra pakkeselskabet Fedex samt softwareproducenten Adobe efter det amerikanske markeds lukketid. For Fedex drejer det sig om årsregnskabet for 2015/16, mens Adobe rapporterer for andet kvartal af 2015/16.

Fra start falder Fedex med 0,1 pct. til 164,28 dollar, mens Adobe-papiret løftes 0,7 pct. til 98,72 dollar.