Aktier: Let pessimisme forud for regnskabets time

Det er fredag bogstavligt talt tid til at gøre regnskabet op for en lang række amerikanske selskaber. Og det er indtil videre en blandet omgang, som lader til at skabe en anelse usikkerhed og let pessimisme blandt investorerne.

Læs mere
Fold sammen

 

Der er udsigt til små fald på det amerikanske aktiemarked, når det åbner fredag kl. 15.30. Futures på de tre store indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, peger på marginale fald på trods af, at stemningen på det europæiske kontinent fredag ellers er positiv, og at de europæiske aktiemarkeder ofte har en tendens til at smitte af på de amerikanske.

Blandt de amerikanske koncerner, der har fremlagt regnskab forud for børsåbningerne fredag, er General Electric. Industrikonglomerat kommer ud af tredje kvartal med en indtjening, der er højere end ventet på trods af, at salget var lavere end forudset.

General Electric-aktien falder dog med 1,2 pct. til 27,70 dollar i det amerikanske formarked.

Også et andet industrikonglomerat - nemlig Honeywell - klarede kvartalet blandet. Godt nok kom Honeywell ud af tredje kvartal med en skuffende omsætning, men koncernen lykkedes med at øge dens marginer, hvilket gjorde, at indtjeningen overraskede positivt.

Honeywell-aktien stiger med 0,4 pct. til 98,90 dollar i formarkedet.

Verdens næststørste mineselskab, Rio Tinto, har rapporteret en stigning i jernmalmproduktionen på 12 pct. i tredje kvartal i forhold til samme periode året før.

Rio Tintos aktie daler imidlertid med 0,8 pct. til 38,88 dollar.

Den amerikanske fastfoodkæde Yum, der står bag Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut og Taco Bell, har udnævnt Keith Meister, der er en såkaldt aktivistinvestor, til medlem af selskabets bestyrelse. Han har talt for, at selskabet skulle udskille sine aktiviteter i Kina.

Aktien går 1,3 pct. frem til 70,15 dollar.

Et kvarter før, at de amerikanske børser klokken 15.30 dansk tid ringer med klokken for åbne for handelen, kommer der et enkelt kombineret nøgletal, som kan være med til at påvirke åbningen af børserne på den anden side af Atlanterhavet. Det drejer sig om den amerikanske industriproduktion og kapacitetsudnyttelse i september.

Michigan-tillidsindekset for oktober offentliggøres desuden en halv time efter børsåbning.