Aktier: Let optimisme trods græsk stilstand

Der er blandede indikationer for børserne i Europa torsdag morgen. Onsdagens græske forhåbninger ser ud til at blive punkterede, og nye forhandlinger er udskudt til efter søndagens græske folkeafstemning.

Læs mere
Fold sammen

Investorerne har dog ikke helt tabt modet oven på den nyhed, og blandt andet det tyske DAX-indeks indikeres 0,3 pct. højere. Dagen kan dog blive præget af lidt tilbageholdenhed, der kan udløses af konkret nyt om Grækenland, eller potentielt af den månedlige amerikanske arbejdsrapport klokken 14.30.


Selskabsmæssigt har A.P. Møller-Mærsk har fået godt nyt fra Norge, hvor oliedivisionen Maersk Oil står til en lidt større ejerandel af det store Johan Sverdrup-oliefelt efter en beslutning fra de norske myndigheder. Det er en positiv nyhed, men ikke nødvendigvis noget, der løfter aktien torsdag, mener analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.


- Det vil være med til at understøtte Mærsk-aktien. Men man skal også huske, at Mærsk er meget andet Maersk Oil. Og Maersk Oil er også meget andet end Johan Sverdrup-oliefeltet, selv om det er et stort felt. Det er et felt, der først kommer til at bidrage til indtjeningen fra 2020-2021, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Mærsk-aktierne var pressede på en ellers positivt børsdag onsdag, og B-aktien kostede 11.860 kr. onsdag eftermiddag efter et fald på 2,1 pct.


Sydbank-aktien er ikke længere så populær hos Nordeas analytikere. Den pannordiske bankkollega har sænket sin Sydbank-anbefaling til "hold" fra "køb" og kursmålet er skåret til 275 kr. fra 290 kr. af analytiker Christian Hede, viser data fra Bloomberg. En Sydbank-aktie kostede onsdag 259,30 kr. ved børslukketid.

Novozymes modtager til gengæld en positiv anbefaling, da finanshuset Kepler ifølge Bloomberg øger sin anbefaling til "køb" fra "reducer" og sit kursmål fra 270 kr. til 390 kr. og dermed et godt stykke over onsdagens slutkurs på 323,70 kr.


I Topdanmark går det derimod den modsatte retning. Schweiziske UBS sænker sit kursmål til 198 kr. fra 218 kr. Aktien kostede 181,90 kr. onsdag.


Aktiemarkedet skal torsdag også tage stilling til en række mindre nyheder fra onsdag eftermiddag og aften.


DSV foretog et lille opkøb ved at sluge dele af Rygaard-koncernens logistikaktiver.


Columbus var også på småindkøb, da it-selskabet erhvervede amerikanske Sherwood Systems med 10 ansatte og en årsomsætning på 2,4 mio. dollar.


Endelig offentliggjorde Atlantic Petroleum produktionstal for juni. Der blev produceret 1500 tønder per dag, lidt højere end snittet fra de foregående fem måneder på 1291 tønder. Andet halvår ventes at byde på omkring 1522 tønder per dag.


Harboes Bryggeri er desuden regnskabsaktuel torsdag med sit årsregnskab for 2014/15. Der skal leveres et driftsresultat (EBITDA) på 115-125 mio. kr. og et resultat før skat på mellem 25 og 35 mio. kr. for at indfri årets forventninger.


/ritzau/FINANS