Aktier: Let negativ åbning i sigte med Novo i fokus

Den let negative stemning fra mandag ser ud til at fortsætte på aktiemarkederne tirsdag morgen, efter at den amerikanske præsidents, Donald Trumps, indrejseforbud har skabt uro.

Arkivfoto. Den let negative stemning fra mandag ser ud til at fortsætte på aktiemarkederne tirsdag morgen, efter at den amerikanske præsidents, Donald Trumps, indrejseforbud har skabt uro. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag lukkede de fleste danske eliteaktier med fald, mens C20 Cap samlet faldt med 0,4 pct. til 1051,55. Siden dansk lukketid er også de amerikanske aktier lukket negativt, mens aktierne på de asiatiske markeder også handles ned tirsdag morgen. Den tyske Dax-future peger dog på en stort set uændret åbning med en lille pil op.

Den negative udvikling kan tilskrives den nye amerikanske præsidents indrejseforbud, der blev indført i weekenden, som satte gang i en spiral af frygt for, at tiltaget kan sprede sig og ramme handelsforbindelser med andre nationer.

NOVO NORDISK I VÆLTEN

Novo Nordisk kan komme i søgelyset tirsdag, da selskabet - sammen med to andre medicinalselskaber - i et søgsmål bliver beskyldt for at have koordineret priserne på insulin. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Priserne er angiveligt steget med 150 pct. i løbet af fem år, og stigningerne er sket samtidig, fremgår det ifølge Reuters af søgsmålet.

Foruden Novo Nordisk rammer sagsanlægget også konkurrenterne Sanofi og Eli Lilly. Sidstnævnte kommer desuden med regnskab tirsdag, hvilket kan præge Novo-aktien yderligere.

Mandag lukkede aktien i Novo Nordisk med et tab på 0,2 pct. til 248 kr.

AKTIER TIL GENNEMSYN:

En række selskabers aktier har været til gennemsyn, hvor blandt andet A.P. Møller Mærsks B-aktie har fået et par løftede kursmål ifølge Bloomberg News. Nordea har løftet kursmålet til 13.250 kr. fra 12.500 kr., mens anbefalingen fortsat er "køb".

Kepler Cheuvreaux har ligeledes løftet kursmålet for B-aktien til 13.000 fra 12.000, og anbefalingen er også her fortsat "køb".

Mærsk B-aktien sluttede mandagens handel med et tab på 0,5 pct. til 11.560 kr.

Også Nordeas aktie har fået løftet sit kursmål et nøk op af analytikerne hos UBS til 87,41 kr. fra tidligere 82,01 kr., mens anbefalingen fortsat er "køb", skriver Bloomberg News.

Mandag lukkede Nordea-aktien med et fald på 0,1 pct. til 83,25 kr.

Det canadiske finanshus RBC Capital Markets har løftet kursmålet for aktien i G4S. Nu lyder kursmålet på 26,96 kr. mod tidligere 23,70 kr., mens anbefalingen fortsat er "outperform".

Mandag faldt G4S-aktien med 1,1 pct. til 22 kr.

Uden for eliteindekset har Ringkjøbing Landbobank fremlagt regnskab for fjerde kvartal, som viste det bedste resultat i bankens historie.

Banken ser dog et lavere resultat i 2017 og forventer i 2017 et basisresultat på 515-615 mio. kr. I 2016 nåede banken et basisresultat på 617 mio. kr.

Bank-aktien lukkede negativt mandag med et fald på 0,1 pct. til 1533 kr.

Euroinvestor.com kommer også med regnskab for fjerde kvartal tirsdag, hvor selskabet i 2016 venter en omsætning på mindst 70 mio. kr. samt et overskud før skat i størrelsesordenen 50-53 mio. kr.

Euroinvestors aktie lukkede med en stigning på 0,8 pct. til 12,50 kr.