Aktier: Legoland-ejer solidt i europæisk bund

Der var tirsdag ingen under eller ved siden af britiske Merlin Entertainment, der blandt andet ejer Legoland-parkerne, på det europæiske aktiemarked.

Merlin-aktierne faldt 15 pct. til 381 pence. Det næststørste fald i Stoxx 600-indekset var på godt det halve knap 8 pct. og tildeltes tyske Sartorius, der fremstiller elektronisk udstyr, efter at selskabet havde nedjusteret udsigterne. Danske Genmab faldt tredje mest - 6,2 pct.

De brede aktieindeks faldt 0,1 pct. til indeks 391.

Det har været en hård sommer for Merlin Entertainment. Ikke bare har vejret været skidt, og striben af angreb mod civile i Storbritannien har samtidig sat sig i kunderne.

- Efter en stærk tidlig sæson for de fleste af vores forretninger har vi haft en svær periode over sommeren, da striben af terrorangreb i Storbritannien påvirkede Midway London og forretningen for forlystelsesparker i Storbritannien, skriver selskabet i den såkaldte "trading update" og forklarede desuden nedgangen med dårligt vejr i Nordeuropa og ekstremt vejr i Italien og Florida.

Selskabet venter en flad vækst for hele året og et driftsoverskud, EBITDA, i niveauet 470-480 mio. pund mod analytikernes forventning om 491 mio. pund ifølge estimater fra Bloomberg.

I den anden ende af indekset steg forlaget Pearson, der producerer undervisningsmaterialer, efter at selskabets turnaround ser ud til at være godt på vej, og selskabet har meddelt, at de finansielle resultater er på vej mod den høje ende af de udmeldte forventninger. Aktien steg knap 8 pct. til 669,50 pence.