Aktier: Lav risikoappetit får danske aktiekurser ud i nyt dyk

Er man til stigende aktiekurser, er det nok en god idé at blive under dynen i dag. Torsdag morgen dykker C20 Cap-indekset nemlig med 0,9 pct. til indeks 968,6 efter få minutters handel.

Foto: Nasdaq Copenhagen

Og eliteindekset er malet med den brede røde pensel, hvor kun ingredienskoncernen Chr. Hansen skiller sig ud med en solid stigning på 3,2 pct. til 409,30 kr. efter en løftet anbefaling fra finanshuset Carnegie, der nu anbefaler "køb" mod tidligere "hold".

Dermed er onsdagens stigning i C20 Cap mere eller mindre visket ud - og investorerne putter sig endnu en gang i skyggen af frygten for en britisk udmelding af EU - det såkaldte brexit. Dykket kommer oven på fald på de amerikanske børser, efter at den amerikanske centralbankchef Janet Yellen efter bankens rentemøde talte om, at det amerikanske arbejdsmarked har mistet momentum.

OLIEPRISEN I NYT DYK

- Det kunne således tyde på, at vi må indstille os på endnu en dag med meget lav risikoappetit. Den lavere risikoappetit sætter sig også i oliemarkedet, hvor en tønde brentolie nu handler lige omkring 48,50 dollar efter at have handlet omkring 52-53 dollar for bare en uges penge siden, påpeger Nordea i en kommentar til dagens udvikling.

B-aktien i A.P. Møller-Mærsk, der traditionelt følger olieprisen, falder med 1,1 pct. til 7950 kr. efter en kærkommen oprejsning onsdag, hvor aktien steg med 2,1 pct.

NYE BREXIT-MÅLINGER KAN PRESSE MARKEDET

- Dagens vigtigste begivenheder ventes at være brexit-telefonmålingerne fra Ipsos Mori og Survation. De seneste undersøgelser fra disse analysebureauer har vist et solidt forspring til "remain"-lejren på henholdsvis 18 pct.point og 6 pct.point. Modsat de fleste onlinemålinger har de seneste telefonmålinger vist en fortsat føring til "remain"-lejren, men forskellen bliver indsnævret hurtigt. Udfaldet af dagens målinger kan få stor betydning for investorernes risikovillighed, lyder det fra Handelsbanken.

ÆNDRINGER I CHEF-LAGET HOS NORDEA

Nordea laver en større ændring af organisationen, som betyder, at der møbleres godt og grundigt rundt på flere divisioner. Retail Banking deles op i to forretningsområder, Personal Banking og Commercial & Business Banking. Det sker for at skærpe bankens kundefokus yderligere, oplyser banken torsdag morgen.

Thomas Eskildsen, der er analytiker i Jyske Bank, mener, at det er positivt med ændringerne.

- Det giver mere fokus på privatkunde- og erhvervskunde segmentet, og det er derfor positivt, vurderer han over for Ritzau Finans.

Inden nyheden blev bragt til torv, fik Nordea hævet anbefalingen af schweiziske UBS til "køb" fra "neutral", fremgår det af data fra Bloomberg. Nordea falder med 1,1 pct. til 59,10 kr.

TDC har fået anbefalingen "køb" og kursmålet 40 kr. af finanshuset Kepler Cheuvreux, der indleder dækning af aktien. Det viser data fra Bloomberg News. TDC falder med 1,2 pct. til 30,34 kr. offentliggør et sådant, er 36,43 kr.

Uden for C20-regi falder Cbrain med 1 pct. til 38 kr. efter at have været en af de mest stigende danske aktier onsdag, hvor den løftedes med 9,4 pct., da selskabet annoncerede, at Banedanmark var kommet ind i folden med en aftale om leverance af sags- og dokumenthåndteringssystemet F2.

DIREKTØR-FYRING

Interrail meddelte torsdag morgen, at man har opsagt administrerende direktør Jens Knudsen. Baggrunden er selskabets "fokus på en bedre resultatdannelse og ønsket om at tilføre selskabets direktion kompetencer, der bedre matcher selskabets forretningsgrundlag og fremtid", skriver Intermail i en fondsbørsmeddelelse.

Intermail ligger uændret i 20,20 kr.

Og så er det torsdag en uge siden, at Dong Energy gik på børsen under stor bevågenhed. Udbudskursen lød på 235 kr. - og på førstedagen endte aktien i 258 kr. Svenske SEB har ifølge Bloomberg News nu indledt dækning af aktien med en anbefaling, der lyder på "sælg" og et kursmål på 250 kr.

Dong falder torsdag morgen med 1,4 pct. til 250 kr.

/ritzau/FINANS

 

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk