Aktier: Kurstæsk til Novo, Lundbeck og FLS efter regnskaber

C25 halter efter Europa onsdag, hvor store negative kursreaktioner i Lundbeck, FLSmidth og Novo Nordisk holder det danske eliteindeks tilbage.

Alle tre selskaber aflagde halvårsregnskab i morgentimerne og klarede sig umiddelbart fint i forhold til estimaterne. Men aktiemarkedet havde tilsyneladende forventet mere.

Sammenlagt falder C25 0,7 pct. til 1140,8 efter et kvarters handel. Dermed klarer den københavnske børs sig dårligere end i ude i Europa, hvor de toneangivende indeks svinger lige omkring nulpunktet på en lidt forsigtig aktiedag.

TÆSK TIL MEDICINALREGNSKABER

Lundbeck leverede samlet set bedre resultater af andet kvartal end ventet af analytikerne. Omsætningen løb op i 4703 mio. kr. mod de ventede 4600 mio. kr., og driftsresultatet på EBIT-niveau landede på 1350 mio. kr. mod de estimerede 1195 mio. kr. Samtidig løftede Lundbeck den nedre ende af prognoseintervallet for 2018.

Det har dog ikke forhindret markedet i at give Lundbeck en kurslussing på 7,8 pct. efter 15 minutter, så aktien nu koster 409 kr.

Novo Nordisk er også nedtrykt, trods at medicinalgiganten klarede sig stort set som ventet på de overordnede linjer i regnskabet. Omsætningen landede på 27,4 mia. kr. som ventet, og driftsresultatet lød på 12,2 mia. kr. mod estimatet på 12,3 mia. kr.

Mere vægtig er måske Novo Nordisks vurdering af prisudviklingen i USA næste år. Forhandlingerne om priser og medicintilskud i USA er endnu ikke afsluttet, men Novo spår dog, at gennemsnitspriserne efter rabatter vil blive lavere end i 2018. Prisudsigterne er i fokus, da de kommende års vækst risikerer at blive ramt af priskonkurrence.

Novo-aktien dykker 4,2 pct. til 309,45 kr.

FLSMIDTHS DRIFT SKUFFER

Ingeniørkoncernen FLSmidths indtjening var lidt ringere end ventet i andet kvartal. Selskabet fik godt nok en omsætning på 4730 mio. kr., mens analytikerne havde sigtet efter 4638 mio. kr., og ordreindgangen var langt højere end ventet, men driftsresultatet (EBITA) landede kun på 381 mio. kr. mod de estimerede 422 mio. kr.

FLSmidth fastholdt desuden helårsforventningerne og lovede bedre takter i andet halvår end første.

FLS-aktien startede med at stige, men stemningen vendte hurtigt, og aktien er efter et kvarters tid sendt ned med 3,0 pct. til 402,50 kr.

Coloplast fremlægger dagens fjerde C25-regnskab ved middagstid, og derefter følger Genmab, når børsen er lukket. De to aktier starter med at stige henholdsvis 0,3 og 0,2 pct. i den tidlige handel.

EFTERREAKTIONER I PANDORA OG MÆRSK

Tirsdagens prygelknabe - Pandora - fik ørerne i maskinen efter mandag aftens nedjustering, der kom blot et halvt år efter landeringen af en ny strategi. Tilliden til ledelsen kan ligge på et meget lille sted, påpeges det i blandt andet Børsen.

Pandora lukkede tirsdag i 325 kr. efter tab af 24,4 pct. af markedsværdien, og selskabet er blevet ramt af talrige sænkede vurderinger fra finanshuse. Onsdag stiger Pandora dog 0,9 pct. til 328 kr.

Mærsk kom anderledes fint gennem en nedjustering tirsdag, da justeringen ikke var så stor som frygtet. Udviklingen i fragtrater og brændstofpriser trækker ned i det samlede billede, men B-aktien steg alligevel 6,4 pct. til 8954 kr. Onsdag fortsætter opturen for rederiet, så B-aktien nu står i 9174 kr. - 2,4 pct. højere - og topper C25.

Ambu har været en pragtaktie på børsen hidtil i 2018, men nu nærmer den sig bobleterritorie, skriver Børsen. Onsdag falder aktien 2,4 pct. til 255,80 kr.

/ritzau/FINANS