Aktier: Kursstigninger næsten overalt i Asien

Der er kursstigninger på så godt som samtlige asiatiske og fjernøstlige markeder fredag morgen.

Læs mere
Fold sammen

De seneste dages blandede signaler fra USA, let skuffende data fra Kina og dagens uændrede pengepolitik på mødet i Bank of Japan efterlader de asiatiske investorer uden meget nyt at handle efter end at følge efter Wall Street.

Og selv om der langt fra var tale om jubelscener på Wall Street torsdag, var det dagen, hvor det brede S&P 500-indeks igen nående nye højder og satte endnu en rekord.

Nu afventes fredagens tale fra den amerikanske centralbankchef Janet Yellen, der vil give fingerpeg om Federal Reserves syn på udviklingen i den amerikanske økonomi.

- Vi ser meget blandede data komme ud fra USA. Jeg forventer en relativt blød tone fra Janet Yellen. Indtrykket, der står tilbage, kan blive, at den første renteforhøjelse kommer til at blive skubbet endnu længere ud i fremtiden, siger investeringsstrateg Shane Oliver fra AMP Capital Investors Ltd. i Sydney til Bloomberg TV.

I Tokyo fastholdt Bank of Japan de massive lempelser og opjusterede samtidig vurderingen af privatforbruget og boliginvesteringerne, hvilket understreger bankens tillid til, at økonomien er kommet sig oven på sidste års momsforhøjelse.

- Japans økonomi fortsætter med at komme sig i et moderat tempo "som en tendens", lyder det i centralbankens sluterklæring efter mødet.

Nikkei-indekset stiger 0,1 pct., mens det bredere Topix-indeks falder 0,1 pct.

I Kina fortsætter aktiekurserne de positive takter med stigninger i Shanghai Composite-indekset på 1,9 pct., mens CSI 300-indekset stiger 1,6 pct. Hang Seng i Hongkong følger pænt med med en stigning på 1,4 pct.

Blandt de øvrige børser er der et plus i Taiwans Taiex-indeks og i Kospi-indekset i Seoul på henholdsvis 0,8 pct. og 0,7 pct., mens Singapores Strait Times stiger 0,3 pct., og Sydneys ASX 200 indeks øger under 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger fredag morgen med små stigninger på under 0,1 pct. i den asiatiske handel.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 0,2

Topix 0,0

Hongkongs Hang Seng 1,4

China Shanghai Composite 1,9

China CSI 300 1,6

Taiwan Taiex 0,8

Sydkoreas Kospi 0,7

Indiens BSE Sensex 0,3

Singapores STI 0,3

Sydney ASX 200 0,1

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.15

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk