Aktier: Kurssmæk til Novozymes

Novozymes' regnskab levede ikke helt op til investorernes forventninger, og det har sendt aktiekursen ned med over 3 pct.

Novozymes er efter offentliggørelsen af årsregnskabet faldet til bunds i C20. Regnskabet kunne afsløre, at Novozymes har haft et meget tilfredsstillende år i 2006. Men forventningerne til, at salget i 2007 vil stige med 7-9 pct., har skuffet investorerne og sendt aktiekursen nedad.

Derimod lever selskabets omsætning for 2006 og driftsresultatet op til forventningerne til et salg på 6,8 mia. kr., mens driften steg til 1,3 mia. kr. Kort før regnskabsaflæggelsen toppede Novozymes-aktien i kurs 548, men i skrivende stund er aktien faldet tilbage i kurs 513.

FL Smidth er skudt til vejrs 0,94 pct. til kurs 374,5. Kursstigningen skyldes, at selskabet tidligere i dag kunne meddele, at de har indgået en kontrakt på godt 670 mio. kr. på levering af en cementfabrik til Kokshe Cement, der er delvist ejet af det kasakhstanske selskab East Energy Company.

Fabrikken, der har en årsproduktion på ca. 2 millioner tons cement, skal opføres 300 kilometer nordvest for Kasakhstans hovedstad Astana og forventes driftsklar i sommeren 2009.

Novo Nordisk har i skrivende stund tabt pusten og falder med 0,82 pct. til kurs 482. Selskabet aflægger regnskab på onsdag den 31. januar og i den forbindelse har Danske Equities valgt at fastholde deres købsanbefaling på aktien, i det de mener, at det kommende regnskab kan skuffe på basis af aktiekursens seneste præstationer. Det skriver Netposten.dk.