Aktier: Kursfald trods udskudt renteforventning fra Fed

De amerikanske aktier kunne ikke holde dampen oppe onsdag trods en klar udskydelse af enhver form for renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank, Federal Reserves side.

Læs mere
Fold sammen

Medlemmerne af centralbankens pengepolitiske komite - Federal Open Market Committee - var på det seneste pengepolitiske møde enige om, at det ikke er hensigtsmæssigt at hæve renterne i juni. Det er hovedindholdet af referatet fra det pengepolitiske møde i slutningen af april.

- Federal Reserve har skubbet tidsskemaet for en renteforhøjelse ud til senere på året, mens de fortsat et afhængige af de indkommende data. Puslespillet bliver samlet brik og brik efterhånden som arbejdsmarkedsdata og andet kvartals resultaterne ruller ind. Men juni er taget af bordet, siger senior portfolio-manager EricWiegand fra US Bank Wealth Management i New York til Bloomberg News.

Mens centralbankens topfolk venter, at væksten vil blive genoptaget i et "moderat" tempo efter den økonomiske stilstand i begyndelsen af året, fremhæver de samtidig en vis bekymring for, at de lavere oliepriser og den stærkere dollar kan vise sig at give en mere varig modvind.

Onsdag endte med et fald i S&P 500-indekset på 0,1 pct. til 2125,85. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med et minus på knap 0,2 pct. i 18.285,40, mens Nasdaq-indekset viste dagens mindst ringe udvikling med et marginalt plus under 0,1 pct. til 5071,74.

Omsætningen lå tæt på gennemsnittet med 688 mio. aktier på New York Stock Exchange, mens der blev omsat 1,7 mia. aktier på Nasdaq.

Torsdag morgen ser det noget mere negativt ud, idet de amerikanske aktiefutures ligger med fald på op 0,2-0,3 pct. i Asien.

Der var fra åbningen interesse for kontorkæmpen Staples der fremlagde tal for første kvartal. Resultaterne flugtede nogenlunde med analytikernes forventningerne, men Staples faldt alligevel 1,6 pct.

Der var øretæver til finanssektoren efter at en række storbanker igen har fået et megabøde - denne gang for at manipulere med valutamarkedet. JPMorgan Chase, Citigroup droppede op mod 1 pct., mens Bank of America Corp klarede sig med et fald p 0,2 pct.

Byggemarkedskæden Lowe's overraskede analytikerkorpset negativt på bundlinjen i første kvartal, hvilket kostede 4,6 pct. på aktiekursen.

Størst var presset dog på flyselskaberne med Southwest Airlines i spidsen. Aktien sluttede 9 pct. lavere, efter at det kom frem, at omsætningen per passager estimeres at falde med 3 pct. i andet kvartal. Samtidig vil omkostningerne til brændstof vil være højere end tidligere forudsagt.

Endnu værre var det for auktions-selskabet Etsy, der blev introduceret i slutningen af sidste måned. Koncernen styrtdykkede 18,1 pct. til 17,20 dollar på meldinger om, at den stærke dollar påvirker salget i udlandet. Selskabet ligger dog fortsat over introduktionsprisen på 16 dollar, selv om den umiddelbare introduktions-eufori-stigning til 30 dollar nu er fordampet.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk