Aktier: Kursfald præger billedet overalt i Asien

De asiatiske aktieinvestorer har svært ved at finde en grimasse, der kan passe fredag morgen. De seneste dages kursstigninger har fået de gevinsthjemtagende investorer ud af busken efter torsdagens kursfald på Wall Street.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: BAY ISMOYO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Markederne er steget temmelig stærkt, og vi har haft tre fantastiske uger, men købspresset ser klart ud til at miste dampen. Vi vil nok se nogle korrigerende fald og gevinsthjemtagning, og - set fra et teknisk perspektiv - lade momentum-indikatorerne falde tilbage, før stigningerne er bæredygtige,« vurderer investeringsanalytiker James Woods fra Rivkin Securities i Sydney over for Bloomberg News.

Børsen i Tokyo er ud over de geneelle kursfald præget af en svækkelse af dollar, hvilket traditionelt rammer de japanske aktier med en negativ effekt oven i den underliggende negative stemning.

»På kort sigt er der en følelse af, at markedet er overkøbt. Med den amerikanske jobrapport og den italienske afstemning i weekenden er det nemmeste at tage gevinsten,« siger markedsstrateg Yoshinori Ogawa fra Okasan Securuties i Tokyo til Bloomberg News.

Nikkei-indekset falder 0,6 pct., og det bredere Topix-indeks viger 0,4 pct.

De kinesiske markeder på fastlandet er også negative. Shanghai Composite-indekset dropper 0,9 pct., og CSI-300-indekset falder 1,0 pct., mens børsen i Hongkong samtidig ligger med et minus i Hang Seng-indekset på 1,2 pct.

Blandt de mindre børser falder Taiex-indekset i Taipei og Sydkoreas Kospi-indeks begge 0,8 pct., mens Singapores Strait Times dropper 0,2 pct., og Sydneys ASX-indeks er gået på weekend med et tab på 1,0 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger på omkring 0,2 pct. fredag morgen.