Aktier: Kursfald på Wall Street for tredje dag i træk

Det var kursfald for tredje dag i træk på de amerikanske aktiemarkeder onsdag. Teknologi- og forbrugerrelaterede aktier pressede Wall Street ned, mens de seneste dages kursfald i energisektoren fik sig et pusterum efter en flad udvikling i råvarepriserne.

Foto: SPENCER PLATT

Til gengæld ser torsdag ud til at vende den negative udvikling. De amerikanske aktiefutures ligger ved firetiden torsdag morgen med stigninger på 0,3-0,4 pct.

S&P 500-indekset sluttede onsdag med et fald på 0,8 pct. til 2047,62, og de tunge aktier i Dow Jones droppede 0,4 pct. til 17.492,30. Teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset klarede sig dårligst, idet de lukkede med et minus på 1,5 pct. til 5022,87.

Der var ikke meget for handlerne at tage bestik af, og hele ugen er da også yderst fattig på økonomiske nøgletal. Først fredag ventes en smule interesse, da de vigtige data for det amerikanske detailsalg offentliggøres.

- Generelt følger markedet råvarepriserne og specielt olie, så når priserne falder tilbage i negativt territorium, følger aktiemarkedet efter. Markedet kæmper for at finde en retning, men der er meget lidt at hænge handlen op på ud over næste uges Federal Reserve-møde, siger investeringschef Walter Todd fra Greenwood Capital Associates i South Carolina til Bloomberg News.

Teknologi-sektoren var dagens store taber med kursfald til sværvægtere som Apple, Microsoft og Google. Apple er kommet i de sydkoreanske myndigheders søgelys i relation til koncernens samarbejde med lokale mobilreparatør-virksomheder om overtrædelse af forbrugerrettighederne. Apple faldt 2,2 pct.

It-giganten Yahoo besluttede at droppe salget af ejerandelen i den kinesiske handelsplatform Alibaba. Flere dages rygter blev dermed bekræftet, og i stedet vil Yahoo evaluere alternative muligheder for at frigive kapital til at etablere et nyt datterselskab, og det kan eksempelvis ske ved at frasælge Yahoos egen internetforretning. Yahoo-aktien faldt 1,3 pct.

Spilkoncernen Electronic Arts faldt 5,5 pct., efter at Gamestop-koncernen sænkede priserne på Electronic Arts' Star Wars videogame.

Også de forbrugerrelaterede aktier vejede tungt på børsen med kursfald i Amazon og Nike på henholdsvis 1,9 pct. og 2,2 pct.

Bedre gik det i råvaresektoren, der har fået klø de seneste dage. Freeport McMoran sluttede sig til rækken af branchekolleger, der har besluttet at reducere investeringerne på grund af lav efterspørgsel, og investorerne kvitterede med at sende aktien 3,7 pct. op.

De to kemi-giganter Dupont og Dow Chemical er ifølge kilder i fremskredne drøftelser om en eventuel fusion. Et positivt fusionsresultat vil gøre det fusionerede selskab til verdens næststørste kemivirksomhed efter BASF. Dupont og Dow Chemical steg begge lige under 12 pct.

Finansaktierne trak sig tilbage for femte gang på seks dage. Storbankerne State Street og Northern Trust faldt 3 pct. og 2,5 pct., mens JPMorgan og Citicorp droppede 0,8 pct. og 1,1 pct.