Aktier: Kursfald over hele linjen uden for Fastlandskina

De asiatiske investorer følger op på kursfaldene på Wall Street fredag.

Foto: DIVYAKANT SOLANKI.
Læs mere
Fold sammen

De globale bekymringer over vækstbilledet trækker ned overalt, og kun de kinesiske børser på fastlandet holder sig over nulpunktet. Billedet tegnes dog uden japanske deltagere, idet de japanske børser holder lukket frem til torsdag på grund af nationale helligdage.

Det er fortsat den overraskende bekymrende tone på det pengepolitiske møde i Federal Reserve, der gør investorerne usikre.

- Vi forventer at forblive skeptiske. Federal Reserve synes at stå til at modtage stigende kritik fra alle sider, og med et faldende marked efter den blød møde-tone mener vi, at der nu stilles åbenlyst spørgsmålstegn ved deres troværdighed. Vi vurderer fortsat, at langsigtede investorer bør holde en stor del af porteføljen i kontanter på det her tidspunk, siger chef investeringsofficer Stewart Richardson fra RMG Wealth Management til Bloomberg News.

Usikkerheden sender Hongkongs Hang Seng-indeks ned med 1,3 pct., mens Taiex-indekset i Taiwan falder 1,9 pct., og Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et minus på 2,7 pct.

De kinesiske aktiebørser på fastlandet er eneste fjernøstlige børser med plus på indeksbasis. Dagens startede dog i samme negative stil som de øverige asiatiske markeder.

- Den dårlige udvikling på markedet i sidste uge påvirker fortsat investortilliden. Investorerne synes at forblive forsigtige, da de er bekymrede over den volatilitet, som har præget markedet i den seneste tid, siger aktiestrateg Gerry Alfonso fra Shenwan Hongyuan Group Co i Shanghai til Bloomberg News.

Shanghai Composite stiger 0,7 pct., og CSI 300-indekset handles med et plus på 0,6 pct.

Mandag morgen er de amerikanske aktiefutures fortsat negative. Ved 6-tiden ligger futures med fald på knap 0,4 pct.