Aktier: Kursfald med it-papirerne i front igen

De amerikanske investorer solgte ud af porteføljen tirsdag, hvor en bred nedgang på Wall Street blev ført an af fornyede fald i teknologisektoren.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Samtidig blev den verserende sundhedsreform forsinket i det amerikanske senat, hvilket rejste nye spørgsmål om mulighederne for præsident Trumps dagsorden, mens centralbankchef Janet Yellen betegnede aktivpriserne som "noget strakt" set ud fra visse parametre.

S&P 500-indekset sluttede tirsdag med et tab på 0,8 pct. i 2419,38. Det tunge Dow Jones-indeks faldt knap 0,5 pct. og lukkede i 21.310,66, mens Nasdaq-indekset droppede 1,6 pct. til indeksværdien 6146,62.

De store indeks accelererede dagens indledende tab, efter at det amerikanske senats republikanske leder, Mitch McConnell, besluttede at udsætte en planlagt afstemning om et lovforslag om at afvikle sundhedsreformen Obamacare.

Sundhedsplanen er første skridt i Trumps indenrigspolitiske dagsorden, og den står i vejen for de næste og mere investor-interessante planer med skattelettelser, infrastrukturudgifter og deregulering.

»Markedet kan lide sikkerhed, men lige for tiden er der usikkerhed. Hvordan kommer det til at se ud, når det har været gennem endnu en revision? Den usikkerhed, tror jeg får investorerne til at holde en pause,« vurderer handelschef Peter Costa fra Empire Executions i New York over for Reuters.

Onsdag morgen ligger de asiatiske markeder med en generel negativ undertone. De amerikanske futures afspejler billedet med fald i Dow Jones og S&P tæt 0,1 pct., mens det teknologitunge Nasdaq dropper 0,3 pct.


FORTSAT UDSALG AF IT-PAPIRER
Der var igen udsalg i it-sektoren tirsdag ført an af Googles moderselskab, Alphabet.

Selskabets aktie faldt 2,5 pct., efter EU-konkurrencemyndigheder langede en bøde ud på ikke mindre end 2,7 mia. dollar for brud på EU-reglerne om misbrug af dominerende stilling.

It-nedturen ramte bredt med fald i Microsoft på 1,9 pct., mens Facebook tabte 2 pct., og Apple måtte se et dyk på 1,4 pct. i øjnene.

Kun et enkelt selskab i it-segmentet i S&P - Fidelity National Information - lukkede dagen i plus. Aktien steg 0,4 pct.

Men trods teknologisektorens tilbagegang på 1,7 pct., er det er fortsat den bedst ydende undergruppe i S&P-indekset i år.

»Der er noget snak om, at de (it-papirerne, red.) steg lidt for hurtigt, og hvis det er en undskyldning for at sælge, får det nogle handlere til at hoppe med på vognen og sælge på momentum,« vurderer handelschef Bucky Hellwig fra BB&T Wealth Management i Alabama over for Reuters.

Også telesektoren fik klø i kølvandet af mandagens stigninger. AT&T faldt 2 pct. og Verizon mistede 1,2 pct. af værdien i dagens løb.

Eneste lyspunkt i tirsdagens handel var finanssektoren, der kunne slutte i positivt territorium. Sektorstigningen var på 0,5 pct., og katalyseret af en stigende forbrugertillid i juni og bemærkninger fra Federal Reserves topfolk om, at Fed holder fast i planerne om at hæve renterne endnu en gang i år. Og med højere renter står finanskoncernerne til at øge indtjeningen.